Volkswagen Golf I: koppeling centreren

Bouwjaar: 1991, Motorcode: 2h

hallo even een vraagje je koppeling centreren doe je met speciaal gereedschap zeg de vraagbaak van vw maar dit is toch ook mogelijk gewoon met de hand door het hart goed uit te meten ??

hoffmann

Geplaatst door hoffmann (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

moderator (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=hoffmann]hallo even een vraagje je koppeling centreren doe je met speciaal gereedschap zeg de vraagbaak van vw maar dit is toch ook mogelijk gewoon met de hand door het hart goed uit te meten ??[/quote]
Klopt. Zo kan het ook.

hoffmann (0), 15 jaar geleden

ok dank u wel mocht hij niet goed gecentreerd zitten dan krijg je de as van de bak nooit in de koppeling geschoven toch?

moderator (0) PRO, 15 jaar geleden

Klopt. Heel, heel iets speling heb je wel.
Zelf pak ik wel eens een dikke pen en maak die dan met tape passend in het naafgat van de kopp.plaat. Dan kun je ook de afstand pen-diagragmavingers bekijken en meten als extra hulpmiddel. Succes.

hoffmann (0), 15 jaar geleden

thnx

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

bij de meeste koppeling sets (drukgroep+lager + koppelings plaat krijg je een centreer pen van plastic ;) (dacht dat LUK en VALEO dit standaart doet)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.