Volkswagen Golf III : Tanden versnellingsbak kraken (enkel bij warme versnellingsbak)

Bouwjaar: 1986, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 TD

Enkele weken geleden is het borgplaatje van de koppelingskabel gescheurd waardoor plots het ontkoppelingspedaal volledig doorgeschoten is. Reparatie was zeer eenvoudig, gewoon nieuw plaatje gestoken. Sedert de reparatie echter verloopt de schakeling in derde en in mindere mate ook in tweede zeer moeilijk (tanden kraken) en dit enkel bij een volledig warme versnellingsbak, het eerste half uur rijden is er totaal niets te merken. Wel is het volgende opgevallen. De kabel (automatische regeling) zit relatief los. Bovendien is het mogelijk de hefboom van de versnellingsbak manueel enkele keren naar onder te duwen, daarna ziltde kabel wel opgespannen. Na het koppelingspedaal enkele keren ingedrukt te hebben keert de speling op de kabel terug. Is dit een probleem met de automatische spanner in de kabel of is dit de versnellingsbak en zo ja wat kan de oorzaak zijn?
Hartelijk dank.

Bart Houben

Geplaatst door Bart Houben (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

atuomaatische spanner is teruggeschoten, dit is normaal. normaalgesproken als je hem demonteerd hoor je hem vast te zetten met een bandje dat ook bij een nieuwe kabel geleverd wordt. nu is ie in een keer losgekomen en tot het eindpunt opgesteld.

Helaas is de enige juiste remedie is een nieuwe koppelingkabel halen; eentje van sloop die niet vastgezet is met het borgandje of tywraps heb je niets meer aan.

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik heb toch eigenlijk geen problemen met een doorgeschoten autm. stelinrichting.......Als je de binnenkabel bij het pedaal helemaal terugschuift, kun je de stelinrichting met de handen weer in elkaar schuiven en blokkeren. Dan kun je simpel de kabel weer monteren. Bandje los en alles werkt weer gewoon. Of heb ik nou iedere keer geluk gehad?

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.