Volkswagen 0: Golf 2 met slechte carburator ombouwen naar injectie

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hallo sleutelaars!

Mijn vrouw rijd met een golfke 2. Deze heeft een 1600cc benzine. Hij heeft een pierburg ec2 carburator. Bekend om zijn problemen. Een nieuwe kost xeuro zonder btw... Ik heb een golf 3 op de kop kunnen tikken voor x euro. Ik zou dat als donor willen gebruiken. De 2 is mooier als de 3. De 3 die we gekocht hebben is ook te rot om te keuren...

De golf 3 is een 1400cc injectie. Een stuk zuiniger dan de gewone carburator.

Ik weet nu wel niet wat we er het beste mee doe.

Optie 1: De 1600cc laten zitten en het injectie systeem erop monteren.
Optie 2: De 1400cc mee ombouwen.

Betrefende het injectie systeem. Hoe moeilijk word het om het injectie systeem in werking te krijgen? Ik neem de bobijn, de lambasonde en de cdi mee. Maar wat moet ik van stroom voorzien? Moet de cilnderkop ook mee of zou het lukken met het inlaat spruitstuk? Is dit eigenlijk allemaal wel haalbaar?

Ik ga beginnen met een electrische schema's op te zoeken...

Goede raad is welkom!

Groeten Kristof

stappy

Geplaatst door stappy (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Optie 1: gaat niet passen en niet werken
Optie 2: Gaat ook niet werken. Behalve elektisch en electronisch is ook het brandstofsysteem anders.

stappy (0), 9 jaar geleden

Geen goed idee dus... We hebben ondertussen een andere motor gestoken. We zitten nog altijd met die vervelende pierburg... Ik heb een ouder model solex gevonden met hand bediende choke... Mischien deze winter ombouwen...


Groeten Kristof

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.