Volkswagen Golf: Golf 2: olielekkage (versnellingsbakolie?)

Bouwjaar: 2001

Hoi,

Ik heb sindskort een Golf 2, 1,3 GL. Nu zie ik aan de onderkant bij de versnellingsbak druppels olie. Nu heb ik een week daarvoor olieververst (zonder te morsen). Die olie is nu alweer een beetje vies, maar de druppels onder de auto waren brandschoon.

- Waar komt dat vandaan?
- Zit er aparte versnellingsbakolie in?
- Zo ja, waar zit de vuldop en de controle dop.

Alvast bedankt,
Arne

Arne647

Geplaatst door Arne647 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Scoobydoo (0), 18 jaar geleden

Beste Arne,
De versnellingsbak heeft inderdaad aparte olie, en deze blijft in het algemeen vrij schoon.
Motorolie wordt vies door de verbranding van benzine/diesel.
de vw versnellingsbakken lekken meestal langs de flenzen van de aandrijfassen, of langs de priseas keerring. voor dit laatste te repareren moet de bak eruit. Versnellingsbak olie kan je aflaten aan de onderzijde van de bak ( 16mm imbusbout ) en kan je weer vullen aan de zijkant ( Bestuurderszijde ) van de bak ( eveneens een 16 mm imbusbout ). Bij het vullen moet je net zoveel olie erin gooien tot het uit de vuldop komt gelopen
succes mvg Chris.

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

waar het ook regelmatig wil lekken is langs de schakelstang keerring. dus waar je schakelstang de bak in gaat.

mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.