Volkswagen Golf: GOLF 2.0 GTI (85kw) '94 blijft inhouden en stotteren

Bouwjaar: 1994

Mijn Golf GTI 2.0 (85kw) uit juli 1994 had meteen na aanschap al last van een schokkende motor. (2 weken terug). Het éne moment trok hij fantastisch door, maar het andere moment hield hij ontzettend in. (dit was bij zowel een koude als warme motor).
Nadat de garage er nieuwe bougies en nieuwe bougie-kabels heeft ingezet trekt hij helemaal niet meer door. Het schokken is er alleen nog bij een koude motor, dan wil hij nog weleens eventjes doortrekken, zo lijkt 't. Maar als hij eenmaal een beetje warm word is hij niet vooruit te branden.

Daarnaast is na het plaatsen van die nieuwe bougies e.d. het benzine-verbruik volgens de boardcomputer verdubbeld (+/- 27L/100km, pfff) en is bijv de topsnelheid ipv 210km/u nu nog maar 145 km/u.

Verder is 't een hele degelijke auto, er lijkt verder helemaal niets aan de hand.

Mijn vragen zijn:
Is dit iets wat vaker voorkomt bij dit type auto?
Heeft iemand dit ook gehad en 't opgelost, en hoe?
Zo ja, is dat (makkelijk) op te lossen, of is het iets waar je maanden zoet mee kan zijn?
Wat kan ik (als auto-leek) zelf proberen?

Ok, alvast bedankt,




hanz4101

Geplaatst door hanz4101 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Rob9915 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kan eigenlijk diverse dingen zijn.. laat eerst anders bij de dealer eens het storingsgeheugen eens afroepen, hoeft niet veel te kosten en kan misschien een heleboel al uitsluiten..

hanz4101 (0), 19 jaar geleden

Thanx voor je reactie Rob.
Ik was iets te voorbarig. Vandaag hebben ze er bij de garage wederom nieuwe bougie's en b.b. bougie-kabels + een nieuwe rotor en verdeelkap ingezet. Nu is het probleem helemaal verdwenen, hij rijdt weer helemaal fantastisch, zonder schokken.

Thanx







theschoolofrock.nl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.