Volkswagen Golf: Golf 3 1.8 te hoog bezineverbruik

Bouwjaar: 1992

Ik heb op dit moment een golf 3 1.8 uit het jaar 1992. Het is een heerlijke auto alleen hij heeft naar mijn mening een te hoog benzineverbruik. Op 50 liter kan ik maximaal als ik rustig rij 400 kmers rijden. Weet iemand wat ik kan doen om mijn auto zuininger te laten lopen? Graag jullie reactie, alvast bedankt

Marckymarc

Geplaatst door Marckymarc (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Tim_vr6 (0), 19 jaar geleden

Controleer je luchtfilter eens.

kees6216 (0), 19 jaar geleden

lambdasonde of temperatuursensor?

Marckymarc (0), 19 jaar geleden

Kan het er ook mee te maken hebben dat hij vroeger op gas heeft gereden?

kees6216 (0), 19 jaar geleden

als ded lambda sonde onderbroken is geweest en dit niet goed is doorverbonden na de demontage van het lpg systeem wel ja

Marckymarc (0), 19 jaar geleden

Ok en kan je uitleggen hoe ik dit kan verhelpen dan kan ik hiermee naar de garage en kan dit eventueel worden aangepast. Kan het er ook mee te maken hebben dat de auto te veel kmers 280.000 heeft gelopen en dat het blok versleten is dat het daar mee te maken heeft?

kees6216 (0), 19 jaar geleden

kijk in de kabelboom naar de lambda sonde onder inlaatspruistuk vier polige stekker of alles nog goed zit(hier zit een grijze een zwarte en twee witte draden in)zo niet deze doorverbinden,motor kan inderdaad ook versleten zijn maar dan moet hij helemaal niet meer lekker lopen,misschien is het injectie systeem vervuild probeer eens een reiniger hiervoor (te koop bij automateriaalzaak)

Marckymarc (0), 19 jaar geleden

Ik zaterdag even langs bij de garage met dit verhaal en ik hoop dat zij dit voor me kunnen oplossen. Dat van die reiniger is dat makkelijk zelf te doen??

gtidriver16v (0), 19 jaar geleden

Dat reinigen van je injectie systeem kan je zelf doen. Dat gooi je gewoon in je tank, je zou ook een paar keer schell V-power kunnen tanken, werkt ook goed. Succes.

Marckymarc (0), 19 jaar geleden

Kan het ook liggen aan een stukkende waterpomp. Van de week hoorde ik namelijk raar rammeld geluid ik heb even gekeken samen met me neef en heruit is gebleken dat dit mijn waterpomp is.

kees6216 (0), 19 jaar geleden

als je temp te laag blijft wel

gtidriver16v (0), 19 jaar geleden

Dat klopt, dan blijft je chok te lang open staan !!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.