Volkswagen Golf: oliepomp Golf 3 GTI

Bouwjaar: 1991

Ik heb net mijn blok gereviseerd en loopt, maar de nokkenas krijgt geen olie. Weet iemand wat dit kan zijn.

marx

Geplaatst door marx (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Rene9571 (0), 19 jaar geleden

Koppakking verkeerd ertussen?

Rene

marx (0), 19 jaar geleden

Nee Rene want ik heb goed gekeken of de gaten vrij waren en het onderblok heeft een pen waarop de koppakking juist opgedrukt wordt. Ik heb elk onderdeel vervangen behalve de oliepomp maar heb deze wel schoongemaakt, het zag er goed uit.

Rene9571 (0), 19 jaar geleden

verwijder de oliedrukzender eens en kijk tijdens het rondstarten of daar wel olie komt. Rene

marx (0), 19 jaar geleden

Ha die Rene, nou bedankt voor de tip. Heb de sensor eruit gehaald en nada niente noppes geen olie. Klopt het dat als je de boel compleet hebt schoongemaakt ook de oliepomp dat deze eerst gevuld moet worden met olie dan vervolgens de olie in de carter naar boven toe te pompen ?
Volgens een relatie kan je via het oliedruk sensor gat de olie in de oliepomp laten lopen. klopt dat ?

Rene9571 (0), 19 jaar geleden

Ja, even met het oliespuitje aan de gang. Je kunt er ook tijdelijk even wat meer olie indoen dan moet de oliepomp wel olie aanzuigen ipv lucht. Niet vergeten naderhand het oliepeil te corrigeren. succes Erik. Rene

marx (0), 19 jaar geleden

Ik hou je op de hoogte of het gelukt is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.