Volkswagen Golf: Golf 3 1991 koelvloeistof kookt over

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine

Als de motor warm is (+/- 100) graden spuit het koelvloeistof uit het koelvloeistof reservoir. Men denkt aan een kapotte koppakking echter lijkt mij dit vreemd want:

De oliedop heeft geen witte aanslag aan de binnenkant
De olie is netjes op pijl en ruikt goed
Er zit wat water in de uitlaat maar dat kan ook condens zijn
Van (radiateur) slaat echter niet aan.... Ik weet niet waar dit aanligt
Radiateur is aan de bovenkant veel warmer als aan de onderkant
Er drijft geen olie in de koelvloeistof

Kan het zijn dat de thermostaat niet volledig opengaat en hierdoor teveel druk op het watersysteem komt te staan waardoor het water door het reservoir naar buiten wordt gespoten? Of kan het zijn dat het reservoir op de las is losgelaten wat niet zichtbaar is met het blote oog? Misschien verstopping in het watersysteem.

Of is het dan toch de koppakking echter is deze niet geschuurd aan de kant van de cilinder maar aan de "buitenkant" van het blok?

Wie kan mij van advies voorzien of het zin heeft om thermostaat e.d. te vervangen. En wie weet waarom de van niet aanslaat als deze hoort aan te slaan?

tieske11433

Geplaatst door tieske11433 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Is het niet gewoon zo dat het probleem hem zit in het feit dat de fan niet aanslaat? Door een defecte schakelaar bijvoorbeeld. Want dan is het logisch dat hij na verloop van tijd te heet gaat worden.
Als je de auto bij een koude motor start,en laat hem draaien,dan wordt na verloop van tijd de 2e radiateurslang ook warm,is dit nog voordat de temperatuur te hoog is,of daarna?

Ricky,

Ruud10657 (0) PRO, 16 jaar geleden

Dit ruikt naar een defecte thermostaat. Als de radiareur niet warm wordt, slaat ook de fan niet aan. De schakelaar van de fan zit immers ook in de radiateur. Dus eerst de thermostaat eens vernieuwen.

tieske11433 (0), 16 jaar geleden

Hoi Ricky,

Bedankt voor je antwoord. Ik heb nog niet gecheckt of de 2e slang warm wordt na verloop van tijd. Echter als er een tijd met de auto is gereden dan is de slang wel warm.

mvg
thijs

tieske11433 (0), 16 jaar geleden

Hoi Ruud,

Bedankt voor je reactie. De radiateur wordt wel warm. Echter aan de bovenkant kan ik mijn hand er niet ophouden aangezien deze zeer heet is. Maar aan de onderkant van de radiateur kan ik mijn hand er tegen aan houden. De radiateur is hier minder warm.

Ik zal de thermostaat er eens uithalen en kijken of de motor nog warm wordt.

mvg
thijs

Paulus8636 (0) PRO, 16 jaar geleden

Werkt de waterpomp wel?
Testen door bij koude motor de dop van het koelvloeistofreservoir te halen. Als je de motor start, moet je in het vaatje een straaltje koelvloeistof zien spuiten. Geef je een beetje gas, dan moet het zowat uit het vaatje spetteren.
Is er geen straaltje, of is het heel zwak, dan is de waterpomp hene.

Gr.
Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.