Volkswagen Golf: Golf 3 cabrio start niet bij zendmast IJsselstein

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine

Mijn schoonvader heeft problemen met starten als hij in IJsselstein (Zenderpark) heeft geparkeerd. Hij heeft een cabrio waar achteraf een startonderbreker is ingebouwd (i.v.m. de verzekering). Wie weet een oplossing voor dit probleem?

dam75

Geplaatst door dam75 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

nou ehhh, de startonderbreker......

als hij het nergens anders dan bij die zendmast doet zou ik hem daar niet meer parkeren.

dam75 (0), 17 jaar geleden

Harry, dank je wel maar dat had ik zelf ook al bedacht. Ik vraag het omdat ik probeer te ontdekken waarom de auto het in heel Nederland en ver daarbuiten prima doet en als ze bij ons in IJsselstein zijn dan moeten we hem duwen tot in de volgende straat. Kan het zijn dat het iets met een frequentie in de startonderbreker te maken heeft?

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

hij heeft waarschijnlijk een transponder in de sleutel; je zou het eens met een van de andere sleutels kunnen proberen. Er heeft ooit geloof ik ook iets over in de kampioen gestaan. Wegenwacht had er ervaring mee en 1e wat hij deed was de betreffende auto een straatje om slepen. Was geloof ik niets aan te doen, de zendmast verstoort het signaal van sleutel.

jan5047 (0) PRO, 17 jaar geleden

Zal wel geen transponder zijn omdat het later is ingebouwd maar desalniettemin de ooraak is straling van buiten af komt meer voor dan men denkt, overal staan masten.
dus zie je mast probeer dan acter een muur te parkeren
succes jan

Nico8119 (0), 17 jaar geleden

Het is of een el-cheapo systeem dat niet bestand is tegen een bepaalde hoeveelheid elektrische straling of het spul is verkeerd gemonteerd.

Parlato (0) PRO, 17 jaar geleden

Originele fabrieks alarmsystemen hebben hier ook last van, merk en type maakt niet uit !

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Alle systemen die werken met een zend/ontvanger hebben daar last van als ze geparkeerd zijn bij een sterke zender, al werkt deze niet op de frequentie van de in de auto ingebouwde installatie.

Speciaal de wat goedkopere systemen zijn aan de ingang niet gefilterd voor de frequentie waar ze op werken, er moet toch ergens op bezuinigd worden, nietwaar?
Dit resulteert in dat een sterk Hoogfrequent signaal de ontvanger dichtdrukt, en dus je eigen mini zendertje met code niet meer wordt gezien.

Ook de op de amateurband 433 MHz werkende zaken hebben dat, als ik als gelicenseerd radio zendamateur op die frequentie zend, werkt dat spul gewoon niet meer.

Je zult als gebruiker deze storing moeten accepteren, omdat de gelicenseerde amateur hier een primaire status heeft, of een systeem moeten laten inbouwen wat werkt in de nieuwe band, 860 MHz, welke daar wat minder last van heeft.

Cor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.