Volkswagen Golf III: Golf 3 wordt niet warm -> thermostaat of pakking

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: ABD

Beste experts,

Ik heb een probleem met mijn golf 3 1.4 monopoint injectie. Hij komt met dit koude weer niet op temperatuur en ik denk dat dit aan de thermostaat of aan de koppakking kan liggen. Graag even jullie analyse alvorens ik de auto naar de garage breng of zelf ga klussen.

De situatie:
- Meestal rijd ik maar korte stukjes (20-30 min) in en om de stad en dan komt de temeratuur helemaal niet los van het beginpunt, volgens de temperatuur sensor is dat nog onder de 70 graden.
- Tijdens wat langere stukken op de snelweg wordt hij ook niet echt warm, de temperatuursensor komt dan rond de 70 graden.
- Alleen tijdens lang stil staan in de file komt de temperatuur iets om hoog, maar ik heb hem nog niet bij de 90 gehad deze winter.

Kenmerken:
- Koelvloeistofpeil zakt langzaam (denk aan van max tot net onder min in 2 maanden).
- Radiateur wordt meteen warm ook bij korte stukjes.
- Onderste slang wordt warm ook bij korte stukjes.
- Kachel wordt wel warm op stand twee, maar niet op stand 4.

Dat leek mij eigenlijk een kappotte thermostaat, maar tot mijn grote schrik zag ik vandaag ook witte mayonaiseachtige aanslag onder de olie dop. Zou het dan toch een lekke koppakking zijn? Geen aanslag op de oliepeilstok en geen overmatige witte rook overigens.

Wat denken jullie?

Goodfellas

Geplaatst door Goodfellas (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Ik ga toch voor een slecht werkende thermostaat, begin maar eens met het vernieuwen ervan, als hij wel bij 90 graden komt tijdens file rijden of stilstaan maar dan zak naar 70 graden tijdens het rijden, kun je ervanuit gaan dat hier je probleem te vinden is.

Ik lees ook dat je wat koelvloeistof verliest, zie je geen lekkage onder de motorkap ? Of sporen van aanslag bij slangen en aansluitingen ? Zie je niks, rij dan eens langs een garage en laat het systeem onder druk zetten om eventueel een lekkage te kunnen opsporen.

Over die sludge onder je oliedop hoef je je geen zorgen over te maken, dit krijg je n.l. van veel korte stukken rijden, je zou eens een keer een flink stuk over de snelweg kunnen rijden zodat de motor goed warm word, of eens de olie kunnen verversen, maar meteen kwaad kan dat niet en het hoeft echt geen lekke koppakking te zijn.

Gr Stefan

Goodfellas (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Ik dacht inderdaad zelf ook aan de thermostaat, maar veel ervaringen lezen op het internet gaat je bang maken voor ergere dingen he ;).

Ik zal eens informeren wat het kost om het te laten vervangen, anders doe ik het zelf. Heb laatst al de olie + filer vervangen, veel moeilijker zal een thermostaat vervangen toch niet zijn?

Wbt de lekkage: ik zie nergens water staan en heb daar al eens een monteur naar laten kijken. Die vertelde mij dat hij geen lekkage kon vinden. Vandaar dat ik dacht dat hij eventueel water verloor bij de koppakking dat vervolgens weer de aanlag veroorzaakt.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als je een inderdaad een beetje handig bent, kun je de thermostaat ook zelf vervangen, even de onderste slang van de radiateur, haal deze eraf, verwijder het plastic mondje waar de slang op zit, nu zie je de thermostaat zitten, zie foto :

[url=http://img215.imageshack.us/i/51755103.p...][img]http://img215.imageshack.us/img215/285/5...[/img][/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.