Volkswagen GOLF: Golf 4 1.6 16V (2003) niet uit te lezen met Vag-com (VCDS lite)

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BCB, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Zit er een andere radio in de auto?
Zo ja, koppel die eens los.

stephan82

Geplaatst door stephan82 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stephan82 (0), 6 jaar geleden

Beste forumleden,

Sins drie dagen geeft onze auto aan Abgas Werkstatt (Vw golf 4 1.6 16v) in het display, nu probeer ik deze uit te lezen met Vag-com (VCDS lite). Ik ben in bezit van een kkl kabel met usb aansluiting, deze wordt wel gevonden door Vag-com. Echter krijg ik steeds bij het uitlezen de melding *no response from controller*, het maakt niet uit of ik nou engine of iets anders kies.
Voorheen had ik een golf 3 tdi uit '96 waarbij het uitlezen met dezelfde software en kabel geen problemen gaf. Waarschijnlijk is dit probleem al vaker beschreven op het forum, maar ik krijg het niet voor elkaar om het juiste antwoord te vinden.
Kan iemand mij hier misschien mee helpen? Alvast dank!

stephan82 (0), 6 jaar geleden

Kleine update,

ik gebruik een oude laptop met Windows xp.

Net nog een keer Vag-com 311 en 409 geprobeerd en die geven het zelfde probleem als met VCDS lite.

stephan82 (0), 6 jaar geleden

bedankt oldford voor je reactie,

er zit geen originele radio in, deze heb ik eruit gehaald maar dat werkt helaas ook niet. Ik krijg nu wel een andere melding, Can't Synch Baud Rate!
Het enige wat ik wel kan uitlezen is 17-Instruments, verder niks.

stephan82 (0), 6 jaar geleden

Het probleem zat hem inderdaad in de radio, bedankt voor de tip!
Ik had ergens gelezen dat de baudrate op 9600 moet staan als je de melding Can't Synch Baud Rate krijgt, dit gedaan en alles werkt nu zoals het hoort.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.