Volkswagen GOLF: Pakking kleppendeksel lekt naar de bougies

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AZD, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Ik heb olie in de gaten waar de bougies in gaan. Nu is me verteld dat het vanuit de kleppendeksel komt. Er moet een vloeibare pakking tussen. Probleem is dat de nokkenas omhoog komt als de kleppendeksel los komt. Dus nu moet de distributieriem ook eraf. Is er een mogelijkheid om het te doen zonder de distributieriem eraf te moeten halen?

Ik heb een golf 4 van 2002 1.6 16v.

a_ajouaou

Geplaatst door a_ajouaou (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Dit is denk ik niet mogelijk,de pakkingvlakken moeten wel eerst gereinigd worden alvorens nieuwe pakking aan te brengen.anders krijg je het nooit dicht.

Audidriver73 (0) PRO, 6 jaar geleden

De nokken assen zitten inderdaad in het kleppendeksel, distr riemen moeten er inderdaad af, want de bovenste kop zit onder spanning en de spanrol van kleine distr riem van de 2 nokkenassen, zit aan kop bevestigd. Je moet de nokkenassen ook blokkeren voordat je riem van spanning haalt.
En als je dan toch alles los hebt zou ik ook riemen, spanrollen, looprol en waterpomp gelijk vervangen, tenzij deze er nog niet zo lang op zitten.

En niet teveel vloeibare pakking gebruiken, anders gaan je oliekanalen dicht zitten.

Voorbeeld foto's is een 1.6-16v van een polo gti, dezelfde motor die er in jouw auto zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.