Volkswagen Golf 4 1.6 16v: Golf 4 1.6 16v Valt uit en start vervolgens niet meer.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hallo,

Ik heb een Golf 4 1.6 16v van 2001. Tijdens het rijden een enkele week geleden viel mijn auto op eens stil. Hij starte niet meer.
Ik heb vervolgens de auto naar de garage gebracht. Nadat de auto uitgelezen was gaf de computer aan dat de gasklep niet goed functioneerde. Die is vervolgens gerepareerd. Vol vertrouwen ben ik weer met mijn auto gaan rijden. Toen ik thuis kwam en de auto later weer wilde starten sprong de toerenteller naar de 3000 toeren waarna de auto afsloeg en ik hem niet meer aan de praat kreeg. Ik ben weer terug naar de garage gegaan. De computer gaf nu aan dat de egr klep niet goed was. Op mijn verzoek is de egr klep toen vervangen. Dit alles heeft niet geholpen.
Als je de auto een paar keer start springt de toerenteller weer naar de 3000 toeren en valt de auto weer uit. Waarna hij niet meer start. Het epc lampje en het lampje van de motorstoring blijven dan branden. De monteurs weten niet wat het kan zijn. Ze hebben al van alles geprobeerd. Mijn vraag: is er iemand die me advies kan geven wat het mogelijk kan zijn. Of heeft iemand ook weleens deze problemen gehad.

jellie

Geplaatst door jellie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik heb een keer zo'n zelfde soort klacht gehad,bij mij was het gasklephuis defect,heb deze toen vervangen en de motor liep weer als een zonnetje.
Dat de egr opeens defect is komt vaker voor,omdat je met het inleren van de gasklep de leerwaardes wist,hierdoor moet je ook weer de egr klep opnieuw inleren,en dit wil dan vaak niet meer gaan,wat je ook doet,vervangen is dan de oplossing.
Let wel,de bdp sensor wil ook nog wel eens defect gaan.

Ricky,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.