Volkswagen Golf IV: golf 4 achterdeur valt niet in het slot. hoe deurpaneel te demon

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo, al eerder hadden we een probleem met de achterdeur van de golf dat de achterdeur niet wilde sluiten (ging dan kei hard tegen de sluiting aan) omdat de sluiting in de verkeerde positie stond. Dit was dan met een schroevendraaier op te lossen. Sinds vorige week hebben we een ander probleem: de deur gaat wel dicht maar de sluiting blijft niet zitten. Eerst was dit nog op te lossen door de deur vast te drukken en het slot in te drukken. Dat werkt nu ook niet meer... Het spreekt voor zich dat ik al vanalles heb geprobeerd met WD40 e.d. om het slot weer gangbaar te krijgen, het gaat vrij stroef maar afgezien daarvan, het slot zou ook op een gegeven moment moeten vergrendelen, dat doet het niet meer.

Nu wil ik het deurpaneel verwijderen om te kijken of ik nog iets aan het slot kan doen of het uiteindelijk te vervangen. Hierbij heb misschien ik een extra handicap omdat dit elektrische raam niet meer naar beneden/boven wil. De motor lijkt niet te bewegen. Volgens mij is dit dus niet het probleem wat bij de voordeuren ook speelt dat er clipjes afbreken (is inmiddels al vervangen) maar hier blokkeert het gewoon. De bekleding is al los en het ijzeren deurpaneel is ook al deels los. Ik vraag me alleen af of ik dit er voldoende af kan krijgen of dat ik nog het raam mechanisme op een of andere manier moet demonteren? Hier zie ik ook van die vervelende plastic dopjes zitten, met een pinnetje erin, die ik er nooit zo meer in krijg, tenzij ik ze vast zou poppen daarna (maar dat zou evt nog kunnen).

Dus:
waar kan ik goedkoop een slot krijgen of zijn er nog andere tips om dit slot werkend te krijgen?
hoe kan ik dit achterste deurpaneel het beste demonteren om bij het slot te komen.?
hoe kan ik vervolgens het slot demonteren (veelkantbout aanwezig)? Moet ik nog iets doen om deze van de klink aan de buitenkant af te halen?

alvast bedankt voor jullie reacties

jack.de.ruiter

Geplaatst door jack.de.ruiter (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jack.de.ruiter (0), 13 jaar geleden

Nieuw slot besteld. Hoe krijg je nu de buitenklink los van de binnenkant van het slot? Aan de zijkant zit niet zoals aan de voorkant een schroef voor een cylinder. Raam gaat ook weer naar boven/beneden.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat schroefje zit er wel alleen zit hij verborgen achter het deurrubber, er moet een gat zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.