Volkswagen Golf 2000: Golf 4 krakend geluid tijdens bocht nemen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1J1, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 85

Hallo allemaal,
Ik heb dus een krakend geluid bij mijn golf 4 tijdens afdraaien naar recht of naar links, het gaat dus hier niet over 1 kant maar bij beiden.
Ik veronderstel dat mijn servo inorde is want wanneer ik gewoon rechtdoor rijd of stuur draait ie prima en lekker makkelijk, mijn servo olie staat juist op minumum maar er zit nog wat in.
Maar het is echt tijdens rijden dat als ik naar recht afslaag in een bocht dat er een krakend geluid te horen is, zelfde bij links af draaien.
Wanneer ik een bocht neem of ergens af draai zonder dat die in versnelling zit hoor ik deze geluid dus niet! Wanneer ik met mijn wagen stil sta in neutraal hoor ik ook niks van deze geluid al draai ik mijn wiel volledig rechts of links...
Dus mijn vraag is, ligt het aan de homokineet/aandrijfas? Ligt het aan iets anders?

vizard91izy

Geplaatst door vizard91izy (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Punt (35) PRO, 7 jaar geleden

Jammer genoeg hebben die aandrijfassen niet het eeuwige leven .

Meestal is de rechter as als eerste aan vervanging toe .

Als je aan een monteur het geluid laat horen kan deze het je zo vertellen.

Van deze assen is alles los te koop maar naar verhouding is een complete as een goede koop .

Succes.

vizard91izy (0), 7 jaar geleden

Was inderdaad de rechter aandrijfas die vervangen moest worden. Dit heb ik gisteren laten doen voor 200 euro. Dus ben gesteld.
Opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.