Volkswagen Golf IV: Golf 4 v5 20v aqn nokkenasverstellers

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: V5 20v aqn

Hallo allemaal,

Ik zal me ff voorstellen ik ben Jeffrey en kom uit Zaandam.

Mijn vraag is of iemand weet hoe je de juiste afstelling weet voor de verstelbare nokkenastandwielen van mijn v5 20v aqn.
Ik wilde de ketting vervangen omdat deze bij warme motor de ketting hoorbaar was. Nu is er bij het loshalen van de ketting de bovenste 2 verstelbare nokkenassenwielen verandert, alleen nu weet ik niet meer hoe dit stond. De ketting staat wel weer op tijd dmv tpd center krukas en nokken (plaatje om de nokken vast te zetten staat horizontaal)
Weet niet of het plaatje er maar op 1 manier in kan? En dus bijde nokken dus maar op 1 stand kunnen staan?
De merktekens van de tandwielen ketting staan ook goed.

Hopelijk is mijn uitleg een beetje duidelijk en kan iemand mij helpen want ben echt ten einde raad:(

Gr,
Jeffrey

Jaffa

Geplaatst door Jaffa (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

De verstellers hebben toch een speedje of een pikkie, dus ze kunnen toch maar op 1 manier gemonteerd worden? De groef in de nokkenassen ligt niet in het midden toch? Dus plaatje kan maar op 1 manier.

Zo ja, de krukaspoelie op bdp (merkteken) zetten, inderdaad die nokkenas borg plaat monteren, en dan de ketting zo monteren dat de merktekens van de verstellers overeen komen met die op het nokkenas huis.

Op zich kan het niet missen, krukas op bdp, beide nokkenassen geborgd en de merktekens verstellers tegenover elkaar.
Maar je raakt in de war door de speling van de verstellers, die kunnen wel iets van 2 tanden verdraaien maar alle tekens tegenover elkaar en alles geborgd dan kan je niet missen.

Jaffa (0), 8 jaar geleden

Oke dank je wel!,
Het enige is dat ik geen orgineel plaatje heb gebruikt dus als het goed is staan die nokken nu op ze kop zeg maar mijn boven kant plaatje is nu gelijk met bovenkant kop dus kan niks doorschuiven naar de zijkant kop (hopelijk is dit duidelijk uitgelegt) De krukas staat op tdc en me oliepomp as/tandwiel staat ook op tijd en tussen de 2 verstelbare nokkenas streepjes zit nu 16 rolletjes. Alleen die komen niet overeen met de streepjes die bij de anderekant van de verstelbare staan (vaste streepjes) de verstelbare nokken zijn allebij naar rechts gedraait.
De verstelbare nokkenassen staan allebij in de zelfde hoek schuin naar links (naar voorkant auto)

Gr jeffrey

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.