Volkswagen Golf IV: Golf 4 V5 serieuze elektronische problemen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3

Heren,

Ik zit al jaren met een elektrisch probleem met mijn v5 150pk. Het begon met ABS fehler, en tegelijk ging dan de radio uit. De computer gaf aan dat er een aarde probleem was. Vervolgens zekeringen op de accu vervangen. In de loop der tijd kwamen er meer klachten. ABS klacht kwam als er groot licht gegeven werd, ramen bediend werden (grootgebruik van electra dus). Bij verlagen toerental onder de 1500 rpm stopte ABS klacht. Later ging hij slecht starten en soms onstabiel lopen. Ook het start relais kreeg op gegeven moment niet voldoende spanning, auto startte niet meer. Na tijdje sleutel in start te houden, ging dan meestal toch de startmotor draaien. Een paar keer op snelweg sloeg motor uit voor een aantal sec. Nu start ie bijna helemaal niet meer. Het contactslot is vervangen maar heeft niet geholpen.
Kan iemand mij helpen? Ik ben ervan overtuigd dat er een spanningsprobleem is wat steeds erger wordt. Ik weet niet meer waar te zoeken.

Alvast bedenkt, Michiel

Goossie06

Geplaatst door Goossie06 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Goossie06 (0), 8 jaar geleden

Dank je wel. Ik heb reeds een aantal massa verbindingen gecontroleerd, zag er goed uit maar moet hier wellicht verder in duiken. Inmiddels het startrelais vervangen, toen leken alle problemen opgelost voor een week of 2. Nu weer zelfde klachten. Probleem leek dus relais te zijn omdat alle klachten weg waren maar komt nu weer terug. Ik zal alle verbindingen nog eens checken. Dus Accu, startmotor, chassis. Zitten er nog meer verborgen?
Zou de accu het probleem kunnen veroorzaken?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.