Volkswagen Golf V: Golf 5, ratelend geluid

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Hallo allemaal

Sinds een week geleden, maakt mijn golf 5 een ratelend geluid. Des te sneller ik rij, des te sneller/harder de motor ratelt. En dit beginnende vanaf de 3/4 versnelling. als ik stil sta, zowel in vrij als in versnelling is er niets te horen. Maar vanaf de 3e a 4e vernselling begint het geluid. Ook als ik dan de gas los laat blijft het geluid verdergaan. Zelfs als ik hem tijdens het rijden in 5e of 6e versnelling in vrij zet, maakt hij dit geluid. Het geluid komt van de bestuurderskant.

Extra info: 2 Maanden geleden is de koppeling en vliegwiel vervangen. Ik weet niet of dit hier iets mee te maken heeft.

Ik hoop dat iemand weet wat dit probleem is.

Mvg Toon

Dentwan

Geplaatst door Dentwan (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik denk aan 2 dingen:

Of de versnellingsbaklagers zijn stuk (van secundaire as) of een wiellager stuk.
Zou er ff een monteur mee laten rijden en een beetje monteur weet je wel wat te zeggen.

Dentwan (0), 10 jaar geleden

Het lijkt niet direct van de wielen afkomstig te zijn. Kunnen de kosten hiervoor hoog oplopen? Het vliegwiel en de koppeling waren al n 1500 euro.. dus valt wel tegen om weer kosten te hebben.

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Ja als het een lager in de bak is wel, deze moet dan verwijderd worden en opengemaakt worden. Maar het is gissen he wat ik nu doe. Geluiden zijn altijd lastig te beoordelen via de pc en daarom beter om van de week ff een monteur ermee te laten rijden want voor zelfde geld is het iets anders en maak je je nu druk.

Dentwan (0), 10 jaar geleden

Ok bedankt!

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Maar vaak is het wel zo dat als je een bijgeluid hebt en die ook mee gaat op de snelheid van de auto dan is het vaak 1 van die 2.

Dentwan (0), 10 jaar geleden

Juist nog gereden. Het geluid was minder / bijna weg. Heel vreemd. Maar zal morgen toch maar langs de garagist gaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.