Volkswagen Golf VI: Golf 6 houdt soms in bij versnellen

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: Tdi 2.0

Hallo,

Soms houdt mijn Golf in bij het versnellen laatst was het bij 120 km p/h , het lijkt dan net alsof je even op de rem trapt, het is maar een paar seconde daarna probleemloos versnellen zonder inhouden. Er worden geen foutcode's weergegeven.
Weet iemand wat hiervan de oorzaak kan zijn?

mvgr Erwin

erwinos

Geplaatst door erwinos (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 9 jaar geleden

Is het een automaat of handgeschakeld?

erwinos (0), 9 jaar geleden

Handgeschakeld

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 9 jaar geleden

Als het een automaat zou zijn, hadden de problemen ook daarvan kunnen komen. In dit geval gaat dat dus niet op.

Misschien dat de turbodruk even wegvalt? Treedt het probleem altijd op hetzelfde moment en bij dezelfde snelheid of toerental op?

erwinos (0), 9 jaar geleden

Heb het idee dat het op verschillende momenten gebeurt en bij een verschillend toerental. Het is moeilijk te zeggen
omdat het maar soms gebeurt. Als dit wel het geval is wat betekent dit dan?

Grt Erwin

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 9 jaar geleden

Ik probeer alleen maar een beeld te krijgen, maar dat is lastig met deze storing.

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Hij heeft wel op tijd z'n onderhoud gehad? Dus brandstoffilter e.d. vervangen op het juiste moment? Zo ja dan zou ik eens langs de dealer gaan en kijken of de motor ecu een update nodig heeft, kan best zijn dat dit soort probleempjes daarmee opgelost kunnen zijn of dat je het daarne weer even kunt aankijken maar dat is gissen, zeker omdat er geen foutcode in staat. Heel af en toe wil er nog wel eens een verstuiver slecht worden en daar is een testprogramma voor op de testkast maar ook dat is gissen. Ook de egr koeler kan stuk aan het gaan zijn en dat hij soms even open blijft staan dan krijg je ook dit soort klachten maar zonder foutcode is het gissen (ook omdat wij het zelf niet kunnen voelen) maar de software checken en die verstuiver test kan je wel gaan doen en dan kijken wat daar uit komt.

erwinos (0), 9 jaar geleden

thx voor het antwoord, brandstoffilter en update zijn pas uitgevoerd. Het probleem is nu ook minder geworden.het probleem was wel na een onderhoudsbeurt! vond het olie pijl vrij hoog staan, weet niet of dit het probleem kan zijn? kan ik de verstuivers ook zelf controleren?

thx

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Bedoel je trouwens dat er geen foutcode's worden weergegeven op je instrumentenpaneel of is hij ook echt uitgelezen met een testkast? Als hij niet is uitgelezen dan dat eerst doen.

erwinos (0), 9 jaar geleden

is pas nog uitgelezen, het probleem was toen dat de gasklep bleef openstaan, verder stonden er geen fout code's in.

Ricardo1990 (0), 9 jaar geleden

Als het oliepeil te hoog staat kan dat liggen aan een lekke brandstofopvoerpomp aan de zijkant op de cilinderkop. Als dit het geval is zsm de opvoerpomp laten vervangen, kan motorschade veroorzaken.

Groet Ricardo

erwinos (0), 9 jaar geleden

Kan het zo zijn dat er teveel olie is bij gevuld waardoor de auto inhoud?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.