Volkswagen Golf: Golf diesel occasion, waar op letten? en welk type?

Bouwjaar: 1996

Beste autokenners,

Mijn huidige auto heeft het weer eens begeven(koppakking citroen ZX) en staat op de sloop.Binnen 4 maanden was het gebeurt, en het is niet de eerste keer dat me dit overkomt. Ik heb geen hoog inkomen en wil herhaling voorkomen. Nu ben ik van plan om een Golf diesel te kopen, omdat het volgens mij een betrouwbare occasion is.
Ik hoop/denk dat ik tussen de 2 en 3 duizend euro iets rond bouwjaar 96 moet kunnen kopen. Maar eerlijk gezegt heb ik niet al te veel verstand van auto's, vandaar deze oproep.
welk type golf diesel is zuinig en staat bekens als betrouwbaar?
waar moet ik op letten bij aankoop?
Hoe kan je zien dat er met de kmstand is geknoeid?
en heb je nog een tip waar ik zou kunnen zoeken? ik heb voor dit weekend een auto gehuurd om rond te kunnen kijken.

bij voorbaat dank alvast

Roberto

dupl-u-23087-5dd14a808365a+Pechvogel

Geplaatst door dupl-u-23087-5dd14a808365a+Pechvogel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

de tdi is zuinig, daarin tegen reken maar er maar op dat die door de vorige eigenaren al intensief zijn gebruikt, de simpele 1.9d zuigdiesel is iets ruiger met brandstof.

km standen van 300dkm is niet abnormaal voor golfjes diesel van 10 jaar oud, ook zal de kmstand er weinig toe doen bij deze leeftijd.

zwakke punten golf 3: achteras ophanging, roest en dan met name aan achterkant dorpels.
draagarm rubbers komen nog weleens voor
homokneten gaan ook nog weleens.

verder eigenlijk weinig trammelant met dit type golf.

tussen de 2 en 3 duizend zul jij wel slagen, en als je de keus hebt zou ik toch voor de tdi gaan. bergen trekracht en verbruik van 1.20 is vrij normaal.

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

deels mee eens, maar ik zou toch voor de 1.9D gaan want als er ooit een (motor)reparatie aan komt deze waarschijnlijk goedkoper is omdat er simpelweg minder (dure)onderdelen aan zitten.
Tip waneer er een km-stand op de teller staat die onwaarschijnlijk lijkt: bij 300.000km springen de meeste golfjes en vento`s op nul en beginnen weer opnieuw te tellen.
Dit kun je zien aan het volgende: bij een teller die nog niet `rond` is geweest staat er linksboven de kmstand `total` waneer de teller `rond` (meer dan 300.000km) is geweest verdwijnt dit echteren staat er alleen een kmstand. Even op letten dus, bij een diesel kan dit namelijk al makkelijk gebeurt zijn.
suc6

dupl-u-23087-5dd14a808365a+Pechvogel (0), 18 jaar geleden

bedankt voor de reacties, ik heb een golf tdi uit 95 gekocht, en het lijkt me tot nu toe een goede aankoop.
Een van de beste wagens die ik tot nu toe gereden heb.
thanks

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.