Volkswagen Golf: Golf foutcode 515

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine

Hallo,

Ik heb een golf 3, 1.8 66kw. Afgelopen winter heb ik een paar keer problemen gehad met starten. De motor startte wel, maar sloeg niet aan. Na een aantal keren starten (lang aanhouden) sloeg de motor meestal wel aan.

Laatst heeft iemand de computer voor mij uitgelezen. De foutcode was 515 (hall-gever reageert niet o.i.d.). Ik vraag mij af of het nu goed is om de hall-gever of bijvoorbeeld de ontsteking te vervangen.

Heeft iemand ervaring met een dergelijke foutcode? Of zou ik beter naar een vw dealer kunnen gaan zodat men verder kan kijken?

Alvast bedankt,

Matthijs

m.slingerland

Geplaatst door m.slingerland (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

De storing hall-gever staat er altijd in als de motor uit staat,is normaal.
Als de motor nu wel gewoon goed loopt is een diagnose stellen moeilijk.
Je zou uit voorzorg de verdelerkap en rotor kunnen vervangen en de bougiedoppen controleren of het rubber niet gescheurd is,omdat je in de winter problemen hebt gehad.

Ricky,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.