Volkswagen Golf III Variant: Golf III Diesel - rookt, temperatuur en km display vragen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1y blok

Ik heb sinds kort een auto (VW Golf III Variant 1.9 Diesel met 1Y blok) van collega overgenomen en heb hier wat vragen over;

- Bij een koude en warme start rookt de auto soms nogal, na het starten en rijden is dit over, het gaat om grijzige soms blauwachtige rook. Er is wat olieverbruik maar niet heel veel.
- De temperatuur komt eigenlijk alleen in de stad of bij hard rijden (130+) bij 90c, rij je 100-110 dan zakt deze terug naar ik gok een graad of 75-80
- Het kilometerdisplay en het klokje geven niet altijd de volledige cijfers weer, het lijkt er op alsof het display niet goed aangedrukt zit, soms werkt de klok goed bijv 13:42 maar zodra hier bijv 21:30 moet komen staat er nog maar 1:30. Van de kilometer/tripteller zie ik maar 4 of 5 getallen waarbij trip en km (staan boven de cijfers) compleet weggevallen zijn.

Nu ben ik benieuwd, het is niet het jongste beestje meer maar hij rijdt nog prima. Voor de rook/beter starten heb ik een flesje Wyns diesel treatment in de tank gedaan, dit was in het verleden altijd wel goed qua resultaat. Mogelijk zit er ook verkeerde olie in, afgelopen winter schokte de motor nog wel eens als het koud was, werd deze warm dan was dit over. Voor wat betreft de temperatuur vraag ik me af of het een kwestie is van een nieuwe thermostaat plaatsen en verse koelvloeistof of dat er meer gaande is? Het display probleem is vermoed ik een draad/contactprobleem maar kan iemand mij vertellen waar ik kan beginnen om er naar te kijken :)

marcvw1995

Geplaatst door marcvw1995 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 10 jaar geleden

nou ik vermoed dat hij al wat km gedraait heeft.
als de brandstofpomp goed staat afgesteld dan zou ik de verstuivers eens laten testen.

groetjes jan.

marcvw1995 (0), 10 jaar geleden

De exacte km stand is onbekend omdat deze dus niet uitleesbaar is, helaas werkt mn vagcom kabel niet, waarschijnlijk te nieuw voor deze ecu :( Vermoedelijk staat de totaalstand ergens tussen de 325 en 350k km, aardig wat dus. Brandstofpomp afstelling weet ik niet, verstuivers zijn volgens mn collega vorig jaar schoongemaakt/getest of vervangen, wazig verhaal helaas, garage bestaat niet meer dus kan het niet echt nagaan. Momenteel staat de auto bij een andere garage voor de apk en beurt, ben benieuwd wat dat allemaal boven water haalt... Gisteravond de auto even goed warmgestookt op zo'n 40km snelweg en vanmorgen startte deze bijna rookloos dus er is wel vooruitgang :) Heb de garage gevraagd om de thermostaat en koelvloeistof maar te vervangen en te kijken naar de verstuivers en gloeispiralen te checken. Deze man wist misschien een oplossing voor het km-weergave probleem. Vanavond of morgen volgt er meer nieuws.

marcvw1995 (0), 10 jaar geleden

Vorige week is de auto bij de garage geweest voor een apk en beurt. Gedaan:

- nieuwe distributieriem (preventief)
- brandstofpomp en verstuivers nagekeken
- nieuw brandstoffilter en olie
- nieuwe thermostaat en koelvloeistof
- temperatuursensor

De auto start nu een stuk beter en met een heel stuk minder rook. Roetmeting is goed gegaan... Enige punt nu is nog de kmstand die niet zichtbaar is. Iemand?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.