Volkswagen Golf: Golf III - erg inhouden en stotteren bij doortrekken

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 74 kW AFT

M'n golf rijdt op zowel LPG (G3) als bezine, maar op benzine rij ik al jaren niet meer. Aangezien ie hort en stoot op de snelweg. Laatst was ik het zat en heb ik hem naar de garage gebracht. Daar hebben ze de injectoren gereinigt. Hij loopt stationair wel mooier, maar het gas geven op de snlweg is nog steeds uien. Nu komt de LMM ter sprake, maar nu is m'n vraag. Gebruik je de LMM ook bij rijden op LPG?? Want daar rijdt ie prima op. Gisteravond voor het eerst het advies gekregen om de LMM volledig los te koppelen en ik moet eggen dat ie niet meer inhield.... ik vondt het wel een beetje spannend om zo de snelweg op te gaan, maar er was duidelijk verbetering merkbaar. Maar kan ik nu dus 100% concluderen dat die nu dan ook stuk zal zijn of is er nog iets anders dat meespeelt??

Ik heb de auto al ruim 7 jaar en moet zeggen dat ie bij 3 jaar oud, bij rijden op benzine al ietsie pietsie inhield bij HELE hoge snelheden, maar reed dat toch niet zo vaak en rijdt voornameljk op gas, dus geen aandacht verder aan geschonkden, maar ben het nu wel helemaal zat.

En waar kan ik voor een NORMALE prijs zo'n ding kopen? En dan Pierburg of Bosch?

Dus kapot? ja/nee
ja, Waar nieuwe?
Pierburg/Bosch?

Ben erg benieuwd.....

Groetjes

CaSa

Geplaatst door CaSa (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Tunahan (0), 17 jaar geleden

Hoe de Lmm werkt en over verschillen tussen Bosch en Pierburg raad ik je aan om de info op de volgende site te lezen. Het is geschreven door een slimme kerel die problemen van zijn TDI had opgelost (collega van mij) het is wel in Engels.

http://www.geocities.com/tech4tdi/

succes
Tunahan

CaSa (0), 17 jaar geleden

Het geen wel wat meer info, maar zegt nog even niets over de combinatie met LPG... iemand anders hier nog info over?

CaSa (0), 17 jaar geleden

Weer een stap verder......

Heb m'n LPG-garage gebeld. Even bevestiging halen... conclusie: de LMM geeft wel input aan het motormanagement tijdens het rijden op gas, maar het motormanangement kan de benzine-toevoer natuurlijk niet regelen ivm het rijden op LPG. Dus bij het rijden op LPG is de LMM niet van invloed. Dus weer een bevestiging dat het HEEL aannemelijk is dat m'n LMM kapot is.

Bij de VW Dealer langs geweest... schijnt je een nieuwe (ruil) te hebben voor €108,-. Daar gaat nog korting vanaf, dus valt niet tegen. Vervangings artikel van Hella schijnt zelfs €168 te kosten!!! wat een verschil he....

wordt vervolgt

CaSa (0), 17 jaar geleden

LMM vervangen door een nieuwe (ruil) van de VW dealer. Hij rijdt weer prima op benzine..... moet nog even vol gas testen.. nu alleen nog woon-werk verkeer veel file, dus dan vraag je niet zo veel vermogen natuurlijk. Maar tot nu toe gaat het er goed!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.