Volkswagen Golf: Golf IV hapert bij lage toerental

Bouwjaar: 2001

Hallo,
Ik heb een probleem met mijn golf iv 1.6 bj 2001
Als ik op lage toeren rijd stottert hij heel erg als de auto warm is en ik weer op stationair ga. Bv als ik voor de stoplicht staat of file en als ik wil optrekken moet ik veel gas geven en een goed balans tussen gas en schakel anders gaat ie uit. Als ie eenmaal rijd merkt je niets meer van totdat ik weer stilstaat en wil optrekken.

Bij de golf dealer kunnen ze de oorzaak niet vinden
Ze hebben de bobine en de bougies vervangen maar dat hielp niet. Uitlezen geeft aan dat cylinder 1 en 2 sporadisch storing geeft.

Bij een andere dealer denken ze dat het misschien aan vacuümslangetjes ligt maar hun kunnen de oorzaak ook niet achterhalen. Nu heb ik gemerkt dat als ik boven de 3000 toeren rijd hij normaal draait. Ik ben iemand die normaal snel overschakel naar een hoger versnelling. Maar nu moet ik op de tweede versnelling tot 50 km/u rijden derde tot 80km.

Wie o wie weet wat het kan zijn. Normaal staat hij op stationair op 600 toeren. is dat ook niet te laag
Zelf ben ik een super leek ik dit gebied.

jotirjos

Geplaatst door jotirjos (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

voor een benzine is dit een wat laag toerental ja. deze licht normaal meer tegen de 800 a 900 RPM..
laat anders (als mogelijk) je stationair toerental met een testkast eens wat verhogen. misschien dat dit je problemen wel verhelpt.
ook kan je het gasklephuis eens laten reinigen en in basisafstelling laten zetten. dit wil ook nog weleens helpen.


mocht dit alles niet helpen dan zal de garage misschien eens een gasklephuis moeten proberen uit te wisselen.


mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.