Volkswagen GOLF: Golf start slecht

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

Auto gekocht en nadien ene na andere probleem opgelost, maar nu zit ik met het volgende;

De auto start met koude motor slecht en houdt dan ook in. Na paar keer herstarten loopt hij wel als een trein en is er dan ook niets aan de hand. Ik had met Autel (Maxscan) apparatuur de volgende foutmelding die ook na reset direct weer terugkomt; Coolant Temp Sensor at Radiator Outlet (G83) : Signal too Small: P1290. Daarop zitten Googlen en uiteindelijk de groene temp sensor vervangen zonder resultaat.

Bij autobedrijf geweest en ook laten meten en deze zeiden krukassensor, deze ook vervangen zonder resultaat.

Iemand een idee waar ik het zou kunnen zoeken? Ik ben inmiddels al bijna 1 maand bezig maar kom er niet uit. Hulp bij de auto of omg. Arnhem sta ik voor open.

nooppie

Geplaatst door nooppie (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

nooppie (0), 5 jaar geleden

Miss. toch nog iets niet goed bij de krukas sensor....ontdekt dat de schroef niet helemaal aansluit. Morgen mee verder.

nooppie (0), 5 jaar geleden

Alles nu goed gemonteerd en probleem blijft.

nooppie (0), 5 jaar geleden

Nog steeds bezig met startstoring Golf 4, 1600 / 16v

Naar garage geweest om uit te lezen en zij zeiden nokkenassensor defect. Deze heb ik vervangen, maar de auto start nu ook slecht bij warme start, dus verslechtering ipv verbetering t.o.v. de oude die erin zat.

De klacht was; auto start bij koude start slecht (8x starten aan) en houdt in .....na ca. 5 min rijden weer starten en slaat in 1x aan zonder problemen en houdt niet meer in.

Nu vroeg ik mij af of ik toevallig dan een kapotte nieuwe krukassensor heb gekregen en heb daarop de leverancier gebeld en hun zeiden dat het iig wel het juiste model was.

Iemand nog een idee?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.