Volkswagen Golf V: Golf V met vermogenverlies (Auto valt stil)

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI 1600

Hallo,

Hopelijk vindt ik hier wat aanwijzingen of de antwoorden op het onopgelost probleem met mijn GOLF V (AUTOMAAT).

Auto is tweedehands en is nu 8 jaar oud.( 100 000 is de kilometerstand)

Mijn auto (Golf V) reed onlangs op de autosnelweg en er ging een voorgloeilampje branden en voelde ook een schok op het rempedaal. Even later deed hij dat weer.
Auto laten uitlezen in Garage, alleen vermogen verlies gevonden.

Volgende dag probeer ik de auto te starten en dit ging niet, na even proberen lukte het toch om de auto te starten. Ondertussen ging een nieuw lampje branden namelijk het dynamolampje. Stond aan rood licht en motor viel uit.
Dan heeft de auto weer probleemloos gereden.
Natuurlijk weer afspraak gemaakt met de garage, maar om daar te geraken was iets anders. Wou nog maar vertrekken en auto viel al een paar keer stil, onderweg viel hij ook nog een paar keer uit.

Alles is zowat ondertussen al uitgelezen en gecontroleerd.
Ik vraag me af hoe ze in 2014 nog niet weten wat er met een auto scheelt.
Even belden ze om te zeggen dat het misschien de startmotor was, maar die hadden ze dan vervangen en daar lag het niet aan.
Auto staat nu bijna een week bij de garage en ze vinden het probleem maar niet.
Ik maak me vooral zorgen om de vele werkuren dat ze er al aan besteed hebben.

Misschien kent hier iemand het probleem of kan mij wat aanwijzingen geven.
Alvast bedankt.

Sarah__

Geplaatst door Sarah__ (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Profundo Autoservice (0) PRO, 9 jaar geleden

Om even in te haken, anno 2014 zijn de auto's vele malen complexer als in 1981.
Een probleem kan snel een zoekplaatje worden waar niet alleen de klant , maar ook de monteur hopeloos sjaggerijnig van kan worden.(zelfs in 1981)
Een gloeispiraal lampje dat blijft branden duidt vaak op een problem in het brandstofsysteem, maar dat kan iedereen hier pas beoordelen als we weten wat de exacte storingscodes zijn die zijn waargenomen met het uitlezen van de auto.
Als je probeert te achterhalen wat deze codes zijn incl. de code omschrijvingen dan kunnen we hier met zijn alleen met je mee denken om wellicht sneller dichter bij een oplossing te komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.