Volkswagen Golf V: Radio/cd Blaupunkt

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19

Hallo wie weet er raad,

Heb een radio/cd speler van Blaupunkt die om de code vraagt.

De accu was ontladen en nu vraagt de radio om de code

Het betreft een blaupunkt rcd 300 van bouwjaar 2005

Wie weet raad.

Groeten Frank

renaldini

Geplaatst door renaldini (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Naar de dealer gaan en daar met hun testkast de code opvragen.

renaldini (0), 9 jaar geleden

Hallo,

IK heb het volgende probleem met mijn golf 5 ,
DE radio gaat spontaan aan het betreft hier een rcd 300 van blauwpunkt ook al heb je hem handmatig uitgezet en is de deur opslot hij begint spontaan te spelen .
dit resulteerd in een lege accu als ik de golf een dag niet heb gebruikt.
Lag volgens garage aan de radio deze vervangen maar de nieuwe doet het ook dit is ook een rcd 3oo
Wie weet er raad

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Maar wat is het nu? Eerst een code probleem en nu een probleem dat hij blijft spelen..
Leg eens duidelijk uit wat er was en wat er al aan gedaan is zodat wij een goed beeld krijgen, nu is het van de hak op de tak.

Werkt je contactslot wel goed? Misschien laat de gateway je radio weer aangaan. Is het wel een nieuwe RCD 300 die erin is gegaan?

renaldini (0), 9 jaar geleden

Hoi Ricky,

De vorige radio was een rcd 310 van Blaupunkt deze bleef ook continu aan heb een andere aangeschaft een rcd 300 van blauwpunkt .
Deze moest eerst een code hebben die ik inmiddels heb radio voldoet ook prima maar vertoont het zelfde probleem.
Zet hem handmatig uit haal sleutel uit contact en sluit deuren af.
Na een paar minuten begint de radio weer vrolijk te spelen
Dit herhaalt zich tig keer achter elkaar heb nu de radio verwijdert hij trekt de accu leeg want hij speelt de hele dag en avond.
Hopelijk weet je een oplossing

Groeten Frank

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

De radio wordt aan of uit gestuurd als eerste via het contactslot en dan via de can-bus naar het gateway regelapparaat en die stuurt weer signaal naar de radio of deze uit/aan moet gaan bij handeling contact aan/uit/sleutel eruit. (er is geen geschakelde plus aanwezig achter de radio maar gaat via een signaaldraad). Ik ga denken dat er via de can-bus spontaan een signaal wordt gegeven dat de radio aan moet gaan. Dat kan dan aan meerdere dingen liggen en varieerd van contactblokje (schakelaar achter contactslot) tot aan gateway regelapparaat tot aan iets wat achteraf is ingebouwd. Zit er een trekhaak onder de auto?
Stel de stekker van trekhaak maakt sluiting of is geoxideerd oid en je hebt een constante plus op die stekker zitten dan kan deze constante plus de geschakelde plus verbinden en dus ook van contactslot mee verbinden waardoor je zelfde krijgt als dat je contact aan zet. Zou zo even 123 niet kunnen zeggen wat er is maar denk dat je in die richtingen moet zoeken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.