Volkswagen Golf: [GolfIII'94 1.6l] Toerental wisselt van 500 tot 4000 rpm

Bouwjaar: 1994

Het toerental schommelt continue van net niet afslaan tot 2000 of 4000 toeren, dan slaat hij soms op een gegevenmoment af, soms blijft hij juist met 4000 toeren vast staan.
De fout is telkens weer weg als we bij de dealer komen... uitlezen geeft foutmelding bij nullastschakelaar, gaskleplichter en gasklepsensor. Maar ja, wie van de drie is de boosdoener? Is de ene melding een gevolg van de andere fout? Kan het ook de regeleenheid zelf zijn? Is deze te testen (zelfdiagnose?) Heeft iemand dit wel eens gehad? Als hij is uitgelezen werkt alles daarna weer perfect, tot de volgende keer de storing weer komt. Het lijkt wel of de storing er heel even is en dan in het geheugen wordt opgeslagen om vervolgens na resetten weer weg te zijn, kan dit?

Welk deel kan ik het beste mee beginnen te vervangen? Welke gaat doorgaans het eerste kapot?

Nog even een aanvulling: Bovenstaande auto rijdt ook op gas (Necam). Kan dit invloed hebben?

Heren, bij voorbaat hartelijke dank.
Een compliment trouwens voor de vw-dealer, geeft goede service maar kan ook niks als de fout telkens weer weg is.

Ik heb de potentiometer doorgemeten, de gaskleplichter en nullastcontact en allen lijken goed te zijn. De gaskleplichter getest met rectstreeks accuspanning en die werkt goed. Alle kabels doorgemeten en er aan lopen sjorren maar die gaven geen krimp.
Zit er ook nog een of andere sensor bij de gaskleplichter ingebouwd???
Diverse vacuum-slangetjes gecontroleerd,zijn okay. Tempsensors zijn okay.

giesse07

Geplaatst door giesse07 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.