Volkswagen GOLF: Foutcode 16786-P0402 EGR

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AZD, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Motormanagementlampje brandt.

Foutcode op Vagcom
16786-Uitlaatgasterugvoersysteem.
P0402-35-00- Doorlaat te groot.

Dit is na wat zoeken een probleem wat te maken kan hebben met een EGR-Klep die niet helemaal meer sluit. De oplossing is - als je het weet- vrij eenvoudig. Op de stekker van de EGR-Klep staan nummers en op pen 6 komt het terugkoppel signaal te staan. Deze moet op contact ongeveer 0,8 Volt bedragen. Stationair ietsje meer 0,9 Volt. Op pen 6 meten we bijna 2,0 Volt en dus staat de klep inderdaad ietsje open. De klep gedemonteerd en schoongemaakt zodat hij weer goewd slluit. We meten weer 0,8 Volt en dus is de klep weer gesloten. Het EGR buisje even goed doorblazen en de klep weer gemonteerd en probleem is opgelost.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (115) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.