Volkswagen golf 4: Gordel spanner

Bouwjaar: 1999

Heb een auto binnen gekregen met een storing in het airbag systeem, code (autodiagnos) crash-data bestuurder airbag en gordelspanner bestuurderzijde weerstand te hoog.
De code an de gordelspanner kan inderdaad kloppen want de vorige eigenaar (of de schade hersteller) heeft er een normale gordel ingemonteerd en de bedrading van die spanner hangst gewoon los, houdt de crasch-data melding in dat de regelunit vervangen moet worden omdat deze geactiveerd is ? wie weet dit
Volgende vraag, als de regeluit inderdaad vervangen moet worden, kan ik dan de gordel uigeschakeld laten door een dummy weerstand te monteren, en hoeveel moet de weerstand bedragen ?

jos joersen

Geplaatst door jos joersen (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

Is een goed voorbeeld van prutswerk, weet je waar hij gerepareerd is? Kunt die man dan ffe van zijn focwa certificaat afhelpen. Gordels en airbags moeten vervangen worden na een crash waarbij deze in actie zijn gekomen, voor originele delen!!! Tevens schrijft VW voor de airbagcomputer te vervangen.

Geen concessie's doen aan het veiligheidssysteem van de auto, gekreukelde kreukelzone's vervang je toch ook niet door een stuk houten balk?? (denk aan het gezin dat de auto koopt met die 4 kindertjes er in, en het gevoel heeft dat alles veilig is totdat....)

succes

hoff (0) PRO, 20 jaar geleden

Er is een dummyweerstand gemonteerd van 2.2 Ohm. Nu denkt de computer dat alles in orde is.

jos joersen (0) PRO, 20 jaar geleden

De auto is van jan Hoff die het laatste bericht heeft geplaatst, dit is mijn a.s. schoonzoon, mijn dochter zit dus rechts, de zijde waarvan de gordel wel werkt, (is toch genoeg) of niet.

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

Ik blij dat ik jouw schoonzoon niet ben :-)

hoff (0) PRO, 20 jaar geleden

Wat hij was vergeten is dat zijn dochter maandag aanstaande rijexamen moet doen en dus minstens net zoveel aan de bestuurderskant komt te zitten als ondergetekende. Kijken oftie nog wil sponsoren om het origineel te maken :-p

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.