Volkswagen golf 4: Gordel spanner

Bouwjaar: 1999

Heb een auto binnen gekregen met een storing in het airbag systeem, code (autodiagnos) crash-data bestuurder airbag en gordelspanner bestuurderzijde weerstand te hoog.
De code an de gordelspanner kan inderdaad kloppen want de vorige eigenaar (of de schade hersteller) heeft er een normale gordel ingemonteerd en de bedrading van die spanner hangst gewoon los, houdt de crasch-data melding in dat de regelunit vervangen moet worden omdat deze geactiveerd is ? wie weet dit
Volgende vraag, als de regeluit inderdaad vervangen moet worden, kan ik dan de gordel uigeschakeld laten door een dummy weerstand te monteren, en hoeveel moet de weerstand bedragen ?

jos joersen

Geplaatst door jos joersen PRO , lid sinds 18 jaar geleden

5 Reacties

audia4 PRO, 17 jaar geleden

Is een goed voorbeeld van prutswerk, weet je waar hij gerepareerd is? Kunt die man dan ffe van zijn focwa certificaat afhelpen. Gordels en airbags moeten vervangen worden na een crash waarbij deze in actie zijn gekomen, voor originele delen!!! Tevens schrijft VW voor de airbagcomputer te vervangen.

Geen concessie's doen aan het veiligheidssysteem van de auto, gekreukelde kreukelzone's vervang je toch ook niet door een stuk houten balk?? (denk aan het gezin dat de auto koopt met die 4 kindertjes er in, en het gevoel heeft dat alles veilig is totdat....)

succes

hoff PRO, 17 jaar geleden

Er is een dummyweerstand gemonteerd van 2.2 Ohm. Nu denkt de computer dat alles in orde is.

jos joersen PRO, 17 jaar geleden

De auto is van jan Hoff die het laatste bericht heeft geplaatst, dit is mijn a.s. schoonzoon, mijn dochter zit dus rechts, de zijde waarvan de gordel wel werkt, (is toch genoeg) of niet.

audia4 PRO, 17 jaar geleden

Ik blij dat ik jouw schoonzoon niet ben :-)

hoff PRO, 17 jaar geleden

Wat hij was vergeten is dat zijn dochter maandag aanstaande rijexamen moet doen en dus minstens net zoveel aan de bestuurderskant komt te zitten als ondergetekende. Kijken oftie nog wil sponsoren om het origineel te maken :-p

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.