Volkswagen Golf II 1.3i en 1.8i: groot probleem

Bouwjaar: 1989

mijn grote probleem is dat ik een 1.3i manhattan heb omgebouwd naar een 1.8GTI (code pf) en nu is opzich alles wel aangepast maar zit ik met de keuring... Hij zal via de rdw gekeurd moeten worden alleen roept de RDW dat hij bij een vermogenstoename van 40% of meer naar lelystad moet (2 x 600 euro !!!) en dat ik dit kan voorkomen door een verklaring van PON te krijgen dat de auto en de motor samen een bestaand model/type vormen...

Nu heb ik PON gebeld die mij weten te vertellen dat ik slechts een motortypeverklaring kan krijgen wat een soort van entreebewijs is voor lelystad maar dat het (in tegenstelling tot uitspraak rdw) niet zo is dat het vermogen dan wel boven de 40% mag liggen...

Ik zit dus tussen een hoop overheidstroep in en weet nu niet hoe wat en waar in te dienen, via lelystad wil ik niet doen simpel vanwege de absurde kosten... heeft iemand hier ervaringen met dergelijke keuringen ?

en hoe risicovol is het om op het kenteken gewoon 1.3 te laten ?

patjuh8421

Geplaatst door patjuh8421 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

arnold690 (0) PRO, 20 jaar geleden

Minimaal als je tenminste geen straatracer bent en je auto er een beetje normaal uit ziet..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.