Volkswagen Touran: Hakkerige Koppeling bij koude motor

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDI 103 KW

s morgens bij de eerste keer gebruiken, voelt de koppeling 1 a 2 keer hakkerig aan, daarna niet meer. De auto heeft 43.000 km er op zitten. De fabrieks garantie loopt bijna af, en ik wil graag van te voren weten of dit normaal is. Dit word de eerste winter dat ik met deze auto rijd en heb dit hakkerige gevoel niet eerder opgemerkt. Alvast bedankt.

Rogierr

Geplaatst door Rogierr (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Naar de dealer ermee,garantie.
En pas weer ophalen wanneer het probleem verholpen is.

hoogfrequent (0), 16 jaar geleden

In ieder geval schriftelijk melden en laten ondertekenen.

Santa (0), 16 jaar geleden

Dat laten ondertekenen heeft weinig zin en is men ook niet verplicht. Ik denk dat je er zelfs extra wrevel mee kunt opwekken...

Klacht idd wel schriftelijk vastleggen en doorgeven.

Indien een klacht binnen de garantietermijn kenbaar is gemaakt, heeft het verlopen van de garantietermijn daar GEEN invloed op.

't Probleem zal wel in de hydraulische bediening van de koppeling zitten. Niet jofel zuigertje of zo.

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Of een verglaasde plaat.
Als tie warm is, is het meestal weg.

Santa (0), 16 jaar geleden

Ik ging er vanuit dat de auteur het gevoel in de bediening van de koppeling bedoelde tijdens het slechts intrappen van de koppeling.
Een stotende of bonkende koppeling bij het laten opkomen van de koppeling tijdens het wegrijden kan idd door een verglaasde koppelingsplaat komen maar ook door olie op de koppelingsplaat of mankementen aan het vliegwiel, maar lijkt mij gezien de leeftijd van de auto wel erg snel.

Misschien dat de auteur nog ff wat exacter kan aangeven wat hij voelt en bedoelt.

Rogierr (0), 16 jaar geleden

De auto komt niet mooi vloeiend in beweging bij het opkomen van de koppeling, maar hakkerig. Dit is bij een nacht stil te hebben gestaan en na een paar keer gebruiken weer weg. Mvg Rogier

Hendrik4290 (0) PRO, 16 jaar geleden

Dat is mij ook bekend. Je zal waarschijnlijk nu de wenkbrouwen fronsen, maar ik heb eens meegemaakt dat de rubber stop bovenkant van de koppeling aan het bdp merkteken weg was. Als dan de auto buiten stond 's nacht bij vochtig weer dan waren de symptomen net het zelfde. De stop terug er in en het probleem was weg.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Rogierr]De auto komt niet mooi vloeiend in beweging bij het opkomen van de koppeling, maar hakkerig. Dit is bij een nacht stil te hebben gestaan en na een paar keer gebruiken weer weg. Mvg Rogier[/quote]
Een beginnend slecht wordend vliegwiel/koppeling ga ik van uit.

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Die hakkerige koppeling heb ik bij 3 van de 5 volkswagens gehad.
Een keertje de complete koppeling laten vervangen en na 20.000km was het er weer.
Het enigste wat hielp was de koppeling een paar keer flink laten slippen,dan was het weer een poosje weg.

garageburgwal (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik denk dat het 2 massa vliegwiel voor dit probleem zorgt (als ik mij niet vergis is hier ook een terugroepaktie op geweest maar knoop me er niet op vast)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.