Volkswagen Touran: Touran schud erg als ie stationair draait

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDI

Hallo,

Wij hebben sinds kort een Touran diesel 2.0 TDI. Hij is via ABT getund naar 170 pk. Wat mij opvalt is dat de auto stationair redelijk schudt. Je voelt het door de hele auto en als je het koppelingspendaal intrapt is het een stuk minder.

Is dit normaal (b.v. omdat ie veel vermogen heeft) of is dit toch een reden om er mee terug te gaan?

Graag een reactie.

Groeten,
Marcel Udink

Marcel Udink

Geplaatst door Marcel Udink (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jos-br (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik zou er maar mee terug gaan aangezien dit waarschijnlijk je vliegwiel is. Deze heb ik hier ook al,vervangen, was geen coulance meer maar proberen kan geen kwaad.

Jos.

Marcel Udink (0), 16 jaar geleden

Ok Jos bedankt voor je reactie. Er zit nog garantie op de auto. Het lijkt mij dat dit soort dingen onder normale Bovag garantie gerepareerd moet worden.. toch?

Waar moet ik aan denken qua kosten voor het vervangen van zo'n vliegwiel?

Nu bedenk ik me dat dat schudden (vliegwiel) ook wel eens de oorzaak kan zijn dat ie rond de 120 km/uur ook redelijk trilt in het onderstel. Na het plaatsen van een nieuwe set Michelin winterbanden, lijkt het een stuk minder en dacht ik dus dat het aan mijn goedkopere bredere zomerbanden lag, maar mogelijk brengt zo'n vliegwiel ook de nodige onbalans bij hogere snelheden??

Ik hoor nog graag even.

Groeten,
Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.