Volkswagen Golf II: handrem

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

hallo,

ik vind dat mijn handrem niet zo heel erg goed werkt, remt wel maar tijdens rijden laat ie niet de wielen blokkeren als ik hard aan de handrem trek, ik heb de trommels er al af gehad en de schoenen en trommels ontvet, maar werd er niet veel beter van, ik zag dat de schoenen ongeveer nog 4 mm dik waren, is dat miss al te dun ?

vraag 2; ik heb banden die 185 mm breed zijn, eerdaags moet ik die vervangen, maar ik wil graag smalle banden van 155 mm, mag ik die op dezelfde velg monteren ? of moet je dan ook andere velgen ?

mvg, elsje

ben43

Geplaatst door ben43 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

Remschoenen kunnen ook"verglaasd"(te hard door oververhitting)zijn.Er kan ook ,vroeger,olielekkage geweest zijn,alles gerepareerd en gecleand,maar olie zit in de remvoering,en door de warmte bij het remmen blijft de olie naar boven komen.Handremkabels kunnen ook stroef lopen in hun omhulsel.Opletten met wielen blokk.tijdens rijden.gr Peter

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

Wat is de volledige bandenmaat?Ik denk dat je 185 ers op 14" velgen zitten en 155 is norm.13".

ben43 (0), 16 jaar geleden

[quote=auto-peter]Remschoenen kunnen ook"verglaasd"(te hard door oververhitting)zijn.Er kan ook ,vroeger,olielekkage geweest zijn,alles gerepareerd en gecleand,maar olie zit in de remvoering,en door de warmte bij het remmen blijft de olie naar boven komen.Handremkabels kunnen ook stroef lopen in hun omhulsel.Opletten met wielen blokk.tijdens rijden.gr Peter[/quote]
hallo peter,

het was wel wat vettig maar niet echt olie of zo, in de trommels en een hoop gruis, heb de trommels en de schoenen met wasbenzine ontvet (maar nu twijfel ik of dat wel goed is met wasbenzine?), handrem de-blokkeert goed, zou ik miss de handrem wat strakker moeten stellen ? of miss de remschoenen opschuren met schuurpapier ?

en over de banden; mijn maat is 185/60 r 14, maar ik wil eigenlijk smallere want dat scheelt een hoop geluid, hoop ik en bij nat weer is het ook niet verkeerd.

gr, elsje

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

Yo.normaal gebruik je best remreiniger.Om de acht.remmen goed af te stellen,moet je eerst de afstelling v/d handrem ontregelen(aan stelmoertjes in auto).Bij het terug monteren v/d remtrommels,de regelspie's zover mogelijk laten zakken door remschoenen met hefboom open te duwen(zodat de spie's zakken)tot remtrommels juist over remschoenen schuiven.Dan paar keer op rempedaal duwen,en handrem aanspannen.Voor bandenmaat heb je gelijk.Best enkel toegelaten bandenmaat gebruiken(voor omtrek en km teller)Suc6

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=auto-peter]Yo.normaal gebruik je best remreiniger.Om de acht.remmen goed af te stellen,moet je eerst de afstelling v/d handrem ontregelen(aan stelmoertjes in auto).Bij het terug monteren v/d remtrommels,de regelspie's zover mogelijk laten zakken door remschoenen met hefboom open te duwen(zodat de spie's zakken)tot remtrommels juist over remschoenen schuiven.Dan paar keer op rempedaal duwen,en handrem aanspannen.Voor bandenmaat heb je gelijk.Best enkel toegelaten bandenmaat gebruiken(voor omtrek en km teller)Suc6[/quote]
wil niet naar doen
maar moeten de spietjes niet OMHOOG om terug te stellen????

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

ze moeten inderdaad omhoog om terug te stellen.

hanssss

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

Yo,jongens.Spietjes moeten omhoog om remtrommels te kunnen demonteren(spie'tjes omhoog=remschoenen gaan dicht/verkleinen)Is normaal een zelfregelend systeem.Spie'tjes worden door veertjes naar beneden getrokken.De tandjes op zijkant v/d spie'tjes kunnen wel vervuilen/afslijten,of veertjes breken.Bij gedemonteerde remtrommels kun je de regeling wat helpen met de hefboom tegen de astap te zetten en zo de remschoenen open te duwen(zoals de wielremcilinder ook zou doen)Afbeelding hierbij zou veel verklaren,maar(stom van mij)ik weet niet hoe ik hier afb.kan invoegen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.