Volkswagen Golf : happert als ik rij en valt uit als ik terrug schakel

Ik heb een golf 3 GTi uit 1992 8klepper. het eerste probleem wat ik had was dat er zwart rook uit mijn uitlaat kwam
ik peilde toen de olie en het was harstike zwart en er zat teveel olie . ik heb toen al die olie eruit gehaald en het ververst ik heb em daarna
aan gezet en liet hem even lopen er kwam toen geen zwart rook meer uit.maar daarvoor en nu nog steeds na het verversen van de olie stotterde hij en viel ook uit als ik terrug
wilde schakelen maar om hem aan te houde moest ik em eerst in zijn nuetraal zetten en vervolgens een beetje gas geven en dan
weer opschakelen maar dat lukte niet altijd.ook als ik hem gewoon aan doe en em een tijdje stationair laat lopen loopt hij niet lekker hij schommelt dan en je hoort ook een stotterend geluid
en dan weer heel even niet.

Golf 3 GTI BOy

Geplaatst door Golf 3 GTI BOy , lid sinds 16 jaar geleden

5 Reacties

Volvojohan, 16 jaar geleden

Je hebt via de carter ontluchting teveel olie aangezogen naar de cilinders. (zwarte rook uit de uitlaat)
Bougies zijn waarschijnlijk zwart van de olie aanslag, deze schoonmaken en een flink stuk gaan rijden om de roet aanslag in de cilinders er weer uit te branden.
Daarna zal waarschijnlijk het probleem over zijn.

groet Johan

stefan84, 16 jaar geleden

@ Johan

als er veel olie uit je carterventilatie slang komt heb je toch te veel onderdruk in je carter en zo slechte zuigerveren e.d. ?

blauwe rook = olie
zwarte rook = ( te veel ) benzine
witte rook = koelvloeistof ( condens )

@ Mike

wanneer heb je de olie gepeild ?heb je het even laten zakken of heb je meteen de peilstok eruit getrokken toen je bent uitgestapt ?dan lijkt het of er ook teveel in zit..het probleem met het stationair lopen zal je stappenmotor zijn!maak deze schoon met remmenreiniger en spuit erna een druppeltje wd-40 erin,dan zal dat probleem al verholpen zijn!

Die zwarte rook kan veroorzaakt worden door een te rijk mengsel!of je luchtfilterelement dat helemaal verstopt zit!controleer dit en reinig ook even de klepel van de luchtweger e.d. doe het wel enigzins voorzichtig want deze zijn best gevoelig,ook gewoon met remmenreiniger..deze moeten brandschoon zijn om goed te functioneren..

heb je nu niet weer te veel of te weinig olie erin gedaan ??vul de olie,wacht een kwartiertje - 30min en ga dan peilen..

Stefan

Golf 3 GTI BOy, 16 jaar geleden

hoi bedankt voor de reakties ik zal het proberen ik hoop dat het mag baten.ik geef dan wel een seintje als het probleem verholpen is of niet.mochten er mensen zijn met meer reakties zou heel welcom zijn.ps alvast bedankt

Volvojohan, 16 jaar geleden

@ Stefan
Je bedoeld overdruk, carterventilatie zorgt ervoor dat te veel overdruk in het carter (ontstaan door teveel olie, de oliepomp en lekke zuigerveren) wordt afgezogen naar het inlaatspruitstuk. Als het niet zou worden afgezogen dan gaan keerringen lekken en wordt op allerlei manieren de olie naar buiten gegooid bv via de dop of peilstok.
Te veel olie wordt dus via de carteventilatie in de motor verbrand en geeft zwarte (jij zegt blauwe, ók) rook uit de uitlaat.

Voor de rest van jouw antwoordt ben ik helemaal met je eens.

Johan.

stefan84, 16 jaar geleden

sorry Johan

maar ik bedoelde inderdaad overdruk ipv onderdr.

zal wel weer wat te snel geweest zijn ;-)

StefanNiet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.