Volkswagen Golf II : hete moter, geen kachel

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: RP

gisteren avond op weg naar huis viel mij op dat mijn motor temperatuur te hoog opliep en mijn kachel niet werkte. Bij thuiskomst ging waarschuwingslampje temp branden en rookte en siste het onder mijn motorkap.
Wie heeft een vermoeden wat mijn probleem kan zijn.
Bvd.

christoph

Geplaatst door christoph (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Eerst even het koelvloeistofpeil controleren ( lekkage? )

Controleer dan de dop van het expansievat en de waterpomp..

Dat de kachel ineens koud gaat blazen betekend dat er ergens lucht in het systeem zit,maar de vraag is hoe dat erin is gekomen of wat de oorzaak ervan is..in het ergste geval kan het ook de koppakking / kop zijn.

Gr Stefan

christoph (0), 14 jaar geleden

Bedankt Stefan, klopt idd van lekkage. Bij daglicht zag ik bij bijvullen vloeistof uit de waterpijp lopen, deze is verroest. Heb je misschien ook nog een tip hoe ik de slangen aan deze pijp makkelijk los kan krijgen, ze zitten erg vast. Bedankt

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Christoph

Je bedoelt waarschijnlijk deze pijp ( rood omcirkeld ) :

[url=http://img29.imageshack.us/my.php?image=...][img]http://img29.imageshack.us/img29/1772/go...[/img][/url]


Om het een beetje te vergemakkelijken,spuit je er wat dreft over,of iets anders vettigs..dan schuiven de klemmen makkelijker eraf..maar dat moet wel te doen zijn..

Na montage,kvs bijvullen,motor laten lopen tot fan aanslaat,controleren of alles mooi warm word,dus de slangen en radiator,ook moet hij mooi warm blazen in de auto,is dat allemaal in orde ? controleer kvs peil bij koude motor en vul zonodig bij..

Succes..

Gr Stefan

christoph (0), 14 jaar geleden

Bedankt Stefan, allemaal gelukt, nu wachten op nieuwe pijp morgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.