Volkswagen New Beetle 2004: Hoe haal ik de startonderbreker van mijn beetle?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1398, Vermogen (kw): 55

Beste,
Ik heb aan mijn teller geknoeit en nu zit er wegrijblokkering op. Hij herkent de sleutel niet en start 2 seconde en valt weer uit. De reserve sleutel heb ik helaas niet. Ik weet zeker dat ik de tellerklok gemolt heb en dat geintje gaat me veel geld kosten. De rest van de klok werkt allemaal prima, lampjes, digitale teller, wijzers etc.. Ik wil bij deze dus graag de startonderbreker er vanaf halen. Hoe doe ik dat of wat is de procedure hiervan?

Viveen

Geplaatst door Viveen (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen New Beetle? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kaleido 1 (245) PRO, 7 jaar geleden

Wat heb je aan je teller geknoeit ?
Wordt naar de dealer of iemand met de juiste uitleesapparatuur , maar ik vrees dat het repareren wordt , want ik heb nog niet meegemaakt dat een wegrijblokkering maar zo er uit gehaald (kan) wordt(en) .

Tiguan (0) PRO, 7 jaar geleden

Heb je zelf geknoeid aan de Dash-Teller (Km)? met welke kabel apparatuur is dat gedaan?

de startonderbreker, die kan niet zo maar afgehaald worden

wat je kan proberen is om de sleutel opnieuw programmeren

wat zijn de onderdeel nummers van de Tellerklok en de MotorComputer

Viveen (0), 7 jaar geleden

Ik heb als het ware alleen mn lampje afgeplakt. De printplaat zat nog vast en k heb een paar milimeter opgetild zodat ik precies een sticker kon plakken. Toen weer de schroefjes vastgemaakt en de klok geheel weer terug geplaatst met de stekkers erin. Toen ik de auto wilde starten kwam het probleem opspelen dat hij in wegrijblokkering zit. Ik heb helaas 1 sleutel en kan dus niet echt iets testen.

Viveen (0), 7 jaar geleden

Ik heb de teller serie nummers even niet bij de hand. Morgen kan ik die doorgeven als ik weer in de garage ben. Als dat van belang is zoek ik die even op. Ik dacht eigenlijk dat ik het op een onschadelijke wijze gedaan had, maar dat bleek dus van niet. De vraag is, of het door mijn werk is gekomen, of dat het per toeval is gekomen dat hij de sleutel niet meer leest...

kaleido 1 (245) PRO, 7 jaar geleden

Welk lampje heb je afgeplakt , ik begrijp dit soort acties nooit , waarom niet gewoon repareren ?

Viveen (0), 7 jaar geleden

Die van de airbag, die zit aan de linker zijde onderaan. Tsja, een airbag probleem is lastig, en niet altijd te verhelpen. En bij een wat oudere beetle heb k er geen zin in om er nog duizenden euros er in te stoppen. Maar goed dat even ter zijde. K wil wel graag dat die weer start maar ik heb even geen idee hoe. Eerst maar even de computer aansluiten op de OBD denk ik, en dan zien of die iets van de startonderbreker doorgeeft waar ik iets mee kan doen. Zo niet, ben ik even de draad kwijt.

kaleido 1 (245) PRO, 7 jaar geleden

Wat kost uitlezen , misschien is het een kwestie van resetten geweest , als ze een stoel bv. of een deurpaneel los hebben gehad , en je zet hem op contact om iets te testen , krijg ook deze storing , resetten en klaar , tja.

Viveen (0), 7 jaar geleden

Vanmiddag laten uitlezen, en de teller was niet op de goeie plaats terug gezet, die maakte storing met het contactslot. Nu teller weer opnieuw gedemonteerd en terug gezet en alles werkt gelukkig weer. Wegrijblokkering is er af. Alleen werkt mn digitale teller niet 100% maar het is een beetje vochtig in de garage, zou het daar door komen? De teller heeft namelijk een nachtje los gelegen. Hij ligt nu op de verwarming... Morgen een nieuwe poging wagen

Viveen (0), 7 jaar geleden

Na een nachtje opgewarmd te zijn doet de digitale teller in de klok het ook weer. Dank voor het meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen New Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.