Volkswagen Polo: Hoger lopen bij inschakelen airco (ook onregelmatig)

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 AEE

Hallo, hier een probleempje.

Vriendin van me heeft recent een Polo 1.6 met een AEE motor gekocht. (135.000km gelopen)
Motor loopt gewoon perfect (stationair en rijdend).
Als ik de airco aanzet en de pomp inslaat gaat hij anders lopen. Stationair gaat hij zoeken tussen de 1000 en 1500 toeren. Sinds een paar dagen gaat hij ook als je 50 km/u rijd "zijn eigen gang" je hoeft dan namelijk geen gas meer te geven.

Heb het gasklephuis er al af gehad en BRAND schoon gemaakt. Auto opnieuw uitgelezen en hij geeft geen fout code's!! Toch blijft dit probleem zich voordoen.
Ik weet dat die gaskleppen een probleem zijn bij deze motoren, maar als hij geen fout code geeft moet het toch in orde zijn?? Als de airco uitgeschakeld is, is er niets aan de hand en loopt het motortje perfect!!!

Heeft iemand dit al eens meegemaakt?

Barry2374

Geplaatst door Barry2374 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

volgwagen (0) PRO, 17 jaar geleden

deed de auto dit voorheen ook al? is het een nabouw airco of orgineel?
Ik heb al is een defecte gasklep gehad na het reinigen, hiermee moet je dus voorzichtig zijn. Tevens moet de gasklep opnieuw worden ingeleerd na het reinigen( ik denk dat daar het probleem zit)

suc6

Barry2374 (0), 17 jaar geleden

Ik denk dat hij het voor de koop ook al deed.
Nadat ik hem heb gereinigd heb hem bij een bevriende garagehouder in laten lezen. Daarna deed hij het nog. We zijn er al met al wel een uurtje of 2 mee bezig geweest.
De airco is wel origineel VW (dus niet naderhand ingebouwd).

Alvast bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.