Volkswagen Golf: Hoog toerental

Bouwjaar: 1999

Alweer een lange tijd geleden heb ik bij mijn Golf IV 1.6 het gasklephuis schoon gemaakt met een beetje remolie en een tandenborstel, omdat hij bij gasloslaten afsloeg. Dat had het gewenste resultaat en ik heb er lange tijd geen last van gehad. Totdat onlangs het stationaire toerental weer wat onrustig werd en mijn vrouw meemaakte dat hij kort na het wegrijden na een koude start, ineens 4000 toeren liep. Na het gasklephuis schoongemaakt te hebben liep hij 1400 toeren stationair en moest hij dus opnieuw ingeleerd worden. Dat is gedaan bij een vw dealer en nu loopt hij weer keurig staionair. Echter is hij onlangs weer een keer op 4000 toeren blijven staan. Motor afzetten en opnieuw starten is dan voldoende maar het is niet helemaal zo als het hoort.
Wie weet een oplossing??
alvast bedankt Ruurt Visser (wegenwacht)

Ruurt

Geplaatst door Ruurt (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Benny1078 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je van het type motor akl de gasklepregeleenheid inleerd is het belangrijk dat eerst de leerwaarden worden gewist.
Dealer weet hoe dit moet,als het probleem dan nog niet is opgelost en er zijn geen storingen in het systeem uit te lezen en nergens valse lucht zou ik de regeleenheid vervangen en dus weer leerwaarden wissen en dan pas inleren

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik denk toch aan een storing (noodloop)
Gasklephuis nog een keer goed schoonmaken en voor het inleren
gasklep heeeel goed sluiten.
Of eerst uit laten lezen.(mischien toch een defect)
Ook hoor ik dat als je de accu langere tijd afkoppelt(30 min of zo),dat de computer dan echt beter in de basis afstellingen komt.(zelf niet geprobeerd)
Zelf betaalbaar uitlezen voor die ene keer kan ook ,vag-com downloaden(oude versie) en zelf een interface (iso) in elkaar solderen of laten solderen(schema staat ook op internet) materiaal kosten ¤15.00
Ik heb trouwens een vw motor in de noodloop zien gaan (koud)door oude te dikke motor olie(dealer wou nieuw gasklephuis monteren nadat inleren geen lang goed resultaat gaf)

Oiram.

Ruurt (0) PRO, 18 jaar geleden

4000 toeren is een beetje hoog voor een noodloop denk ik. Het inleren is door een dealer gedaan door de werkplaatschef zelf(ik stond er bij en keek ernaar) dus ik neem aan dat dat goed gebeurd is.
Alvast bedankt voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.