Volkswagen Golf V: inhouden bij koude motor

Bouwjaar: 2004

Mijn golf V 1.6 fsi gaat voor de derde keer terug naar de VW garage omdat hij bij een koude motor inhoud de motor regelunit is al vervangen maar nog is hij niet goed, er is zelfs nog
een snel tikkend geluid bij gekomen en als je iets op en neer gaat met het gaspedaal is het net of de motor ergens valse lucht zuigt. Heeft iemand een idee????

golf5

Geplaatst door golf5 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

zundappgek12406 (0) PRO, 19 jaar geleden

geen idee, maar hou ons op de hoogte wat de dealer er mee uit gaat spoken...

golf5 (0), 19 jaar geleden

is weer terug geweest naar VW moet nu shell V power tanken
kijken hoe het dan gaat want ze kunnen niets vinden
Hoezo vaag!!!

wietse11996 (0) PRO, 19 jaar geleden

ik denk dat die niet gaat helpen wij hebben ok 1 te rijden, het tanken van v power hoef je hier in nederland niet te doen. je kunt beter 98 tanken want v power haaft een octaan gehalte van 97 dus minder. in duitsland kun je het wel beter tanken daar is het octaan 100
wat voor storing staat er in het geheugen.

golf5 (0), 19 jaar geleden

Er staat geen storing in het geheugen. De monteurs konden ook niks vinden verder.

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

@wietse; octaanGEHALTE van benzine?????

De reden dat V-power beter is voor een direkt ingespoten benzine motor zijn; de reinigende additieven en de schonere verbranding waardoor de inlaatkleppen minder vervuilen door de EGR.
Vervuiling van die inlaatkleppen zorgt vaak voor slechte koudeloop eigenschappen.

wietse11996 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoe lager het octaan hoe eerder hij gaat pingelen. vw schrijft 98 voor en liever nog hoger en geen 97 ik heb een collega die heeft een a4 1.8t als die 95 tankt krijgt hij een storing als die 98 tankt geen storing en als de v power tankt de zelde storing. bij een fsi moet het octaan gehalte zo hoog mogelijk zijn voor een gelaagde verbranding mogelijk te maken.
er is trouwens ook een software update van de fsi motoren is daar wel naar gekeken.

golf5 (0), 19 jaar geleden

volgens mij is er niet naar een update gekeken ik ben er nu zo zat van dat de auto binnen 2 weken terug gaat pon kunnen zij het lekker uitzoeken heb al gezeik met de dealer ze zeggen dat er niets aan de hand is omdat ze geen storing kunnen vinden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.