Volkswagen Jetta: inhouden en afslaan

Bouwjaar: 1983

Zoals zoveel mensen hier heb ik een vw die stottert, inhoudt en afslaat. Het is een oude Jetta type 1 en het probleem doet zich alleen voor bij 100 km of meer, maar ook niet altijd. Het is een jaar weggeweest na het doorblazen van de filters en nu lijkt het erop dat de benzinetoevoer hapert. Ik heb het advies gekregen de benzineleiding te vervangen. Is dat goed te doen, of moet dan de hele tank eraf? En is er een makkelijke manier om te kijken of er vuil in de tank zit? Het brandstoffilter blijft zo goed als schoon.

Hans4061

Geplaatst door Hans4061 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Jetta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

universeeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

Er ligt iets los in de benzinetank die nu en dan voor de zuigleiding komt te liggen en door te laten staan of de zuigleiding los te maken valt het er terug af. Bij het doorblazen kunt u geluk hebben dat het ergens blijft vastzitten, maar na een tijd komt het toch weer voor de leiding. Oplossing: tank uithalen en deftig spoelen. U zult zien dat er een voorwerp inzit, meestal een plastiekje.

Universeeltje

Ernst Tempel (0) PRO, 19 jaar geleden

tankelement (drijver) uit de tank halen,(kun je zo van boven bij)dan zie je aan de onderzijde van de aanzuigbuis een plastic buisje met kleine gaatjes zitten,deze gaatjes iets opboren en doorblazen.dan is het probleem meestal verholpen.
tevens zou ik wel even het brandstoffilterje vervangen.
controleer ook nog even de vulbuis van de tank, deze gaan boven in nog wel eens door roesten,dit kun je controleren door de tankdop te verwijderen en in de vulhals te kijken.

succes.gr.E.Tempel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Jetta of stel zelf een nieuwe vraag.