Volkswagen golf 1.3 i: Inhouden en afslaan (onregelmatig)

Bouwjaar: 1991

Hallo allemaal,
Ik heb het volgende probleem.
Sinds afgelopen herfst hapert mijn auto.
Als ik dan niet heel langzaam gas geef houdt de motor in en slaat af. Daarna is ie weer erg moeilijk te starten.

Dit gebeurt bij alle weersomstandigheden en bij koude en warme motor. Maar soms loopt ie ook gewoon 2 weken als een zonnetje.

Als het probleem zich voordoet moet ik dus heel langzaam gas geven. Doe ik dat, dan kan ik hem ook wel hoog in de toeren laten draaien. Bij het optrekken en schakelen is het vooal lastig, daarom blijf ik tegenwoordig ook maar gewoon gas geven tijdens het schakelen.
Laat ik op de snelweg (snelheid 120km/u) even het gas los en geef weer snel gas, dan houdt ie ook erg in, maar "pakt" ie hem na 3 seconden wel weer. (slaat dus niet helemaal af)

Starten gaat altijd goed.

Ra ra! Wat kan dit zijn?
Iets met wat de injectie aanstuurt??
Er zit inmiddels al een andere (sloop)computer in.

Alvast dank voor eventuele reacties.

Vr. gr. en prettig paasweekende,
John

John_P

Geplaatst door John_P (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

technolab (0), 20 jaar geleden

zou de carburateur eens na zien of alle schroefje's er nog wel in zittenmet name de stationereschroef..........ook kun je ff naar de slangen zien die er heen lopen (breuk)
groet libbe

John_P (0), 20 jaar geleden

Het is een injectie motor. Ik begin te denken dat het zo'n schakelaartje kan zijn die er aan dat injectie/carbarateur-gebeuren zit. maar welke?? Bestaan er boeken die dit beschrijven? Wat doet welke schakelaar en welke stelschroef??
Er zit ook een schroef/moer aan het eind van de injectoren. hier past volgens mij ook een slang op. Moet dit??

Groet

Tim11457 (0), 20 jaar geleden

ik heb een vw vraagbaak voor golf/jetta 86-91 en heb opgezocht voor je en je klacht staat er bijna leterlijk in:motor hapert of slaat af bij gas geven 1 Acceleratie pomp werkt slecht of is defect
2Choke werkt niet goed of blijft hangen

John_P (0), 20 jaar geleden

Bedankt! Ik zal er zo snel mogelijk naar kijken.
Zit die pomp bij de gewone brandstofpomp? (onderaan de benzinetank)

Tim11457 (0), 20 jaar geleden

bij probleem 1 staat:Controleer de werking door het luchtfilter te demonteren en in de carburateur te kijken. Als bij gas geven geen sraaltje benziene te zien is, demonteer dan de acceleratie pomp
bij 2 staat:Controleer de werking van de shoke(hier word je ook niet veel wijzer van)
P.S. ik zie dat je ook odekt hebt dat er een nippel gezien hebt waar een slangetje op past kijk eens of er bij de andere ook een slangetje zit ik denk namelijk dat het een brandstof retour leiding is en als deze open is zuigt hij valse lucht(betekend minder vermogen)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.