Volkswagen 0: Inhouden en soms moeilijk startende golf 4 1.6 benzine

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Mijn golf 4 houd onder de 2000 toeren in, en reageert schokkerig. Dit is nog niet heel extreem maar merk het zeker wel vooral tijdens het optrekken! Sindskort heb ik ook de gasklephuis vervangen. Tijdens het uitlezen kreeg ik storingscode 00515: nokkenaspositie sensor. Echter zegt de dealer dat de 8 klep versie van de golf 4 1.6 (mijne dus) geen nokkenaspositiesensor heeft, maar wel een krukaspositie sensor. Autodata geeft bij de foutcode 00515 2 storingen weer : nokkenaspositiesensor en krukas positiesensor.

Wat ook 2 keer heeft opgetreden is dat de auto moeilijk startte. Het lijkt dan net alsof er geen benzine word toegevoerd naar de motor. Na een paar keer proberen start hij vervolgens weer wel. ( na het starten komt er geen extreem rook ofzo uit de uitlaat)

Wanneer de motor stationair draai dan zie ik nog wel is mijn toerentellen heel lichtjes naar beneden en boven schommelen., heel lichtjes dan.

Is het misschien de krukaspositiesensor? Het moeilijk starten komt 1 op de 5 keer voor, het inhouden onder 2000 toeren komt voor wanneer de motor beetje is warmgedraaid. Inhouden gebeurt vrij regelmatig, al is het nog niet extreem.

Allen bedankt voor de reacties alvast.

realcoolcola

Geplaatst door realcoolcola (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Haal je distributiekap eens weg en kijk of je achter het nokkenastandwiel een sensor ziet zitten,of kijk of je een kabel vanuit de distributie door de plastieke kap ziet komen net iets lager dan het tandwiel.
Of anders ff de dealer chassisnummer laten invoeren dan zie je het zo.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.