Volkswagen GOLF 2009: Injectors - Cilinders draait niet goed

Bouwjaar: 2009

Hi allen,

Sinds bijna 3 jaar rijd ik mijn Golf 6 GTD met veel plezier. Sinds een paar maanden lijkt de auto echter niet goed te lopen. Eerst kwam ik plotseling stil te staan terwijl ik stationair draaide, en wilde de auto niet starten. ANWB laten komen en die verklaarde dat cilinder 2 en 4 niet goed draaiden doordat de injectors aan vervanging toe waren. Dit zorgde er ook voor dat de motor aan het trillen was, wat je door de hele auto voelde.

Zo gezegd, zo gedaan, naar de garage gebracht. Die hadden echter een aantal tests gedaan en daar bleek dat de injectors wellicht vervangen moesten worden, maar niet dusdanig dat het de problemen zou mogen geven die het nu gaf. De injectors zijn toen naar een specialist gegaan, welke heeft verklaard dat de injectors zelfs helemaal goed waren toen ze uit de auto waren gehaald. We hebben toen het dubbele massavliegwiel vervangen, en 1 injector (#4). Omdat dit niet het heeft opgelost (enkel voor 3 dagen), is de auto naar een VAG diagnost gebracht. Deze heeft 'm uitgelezen, nieuwe injector ingeleerd, en volledig onderzocht. Ook hij kon niets afwijkend vinden. Inmiddels zijn we dus een flink pak geld verder, maar is het probleem nog niet opgelost. De auto trilt nog steeds, en lijkt op 3 cilinders te draaien.

Heeft iemand enig idee of er wellicht een ander probleem kan zijn? Ik kan wel nog 3 injectors a €400,- per stuk vervangen, maar als ik niet weet of dit het probleem oplost, is dat een dure grap. VAG garage weet het niet, VAG diagnost specialist weet het niet, tester weet het niet. Ik begin een beetje moedeloos te worden.
Huidige situatie is dus dat de auto niet uitvalt, maar enkel nog wat trilt. Niet onoverkomelijk, maar wel irritant. Ik wil de auto verkopen, maar wel in goede staat.

Als iemand advies heeft wat ik nu het beste kan doen, of waar ik het beste heen kan gaan, let me know!

Craig

Geplaatst door Craig , lid sinds 2 jaar geleden

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door Siem Bijman PRO, 2 jaar geleden

Ik heb wel een paar adressen voor je hoor.

Mail maar even naar.

info@problemcar.nl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.