Volkswagen Golf V: inlaatspruitstuk demonteren

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Kan iemand mij vertellen hoe ik het beste het inlaatspruitstuk kan vervangen en of dit kan zonder weer van alles te moeten inleren.
Ik denk namelijk dat het spruitstuk vervuild is omdat de auto wat inhoud bij het accelereren en dan met name bij laag toerental.
Ik heb drie weken geleden met een speciale egr cleaner de egr klep via de luchtinlaat ingespoten, daar is de auto iets beter op gaan lopen maar ik denk toch dat het inlaatspruitsuk ook nog gereinigd moet worden.
Het brandstof verbruik kan naar mijn mening ook wat zuiniger dat is nu 1:16, ook bij lange afstanden.
Als ik het goed heb is de motorcode BXE

Alvast bedankt voor het reageren.

Groeten
Henk Derksen
[url=http://postimage.org/image/b5lmydu9b/][img]http://s11.postimage.org/b5lmydu9b/vw_00...[/img][/url]

HJDerksen

Geplaatst door HJDerksen (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Zelf denk ik dat het spruitstuk niet het probleem is, heb deze nog nooit gereinigd, als je motor echt slechter loopt dat wat hoort dan zou ik als eerste storing uitlezen en dan pas verder kijken.

HJDerksen (0), 11 jaar geleden

Hallo Ricky,

Ik heb de auto al uit laten lezen maar de computer geeft niets aan, vandaar dat ik denk aan een vervuiling van het inlaatspruitstuk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.