Volkswagen Golf I: Juiste cilinder volgorde

Bouwjaar: 1981, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Tijdens het klussen aan deze wagen zijn de bougiekabels los geraakt en is de juiste volgorde niet mee te traceren. Ik ben nu op zoek naar de volgorde van de cilinders. Op de verdeelkap staat uiteraard een nummering van 1 t/m 4 maar welke cilinders hiermee overeen komen is onduidelijk.

Iemand die mij kan helpen hiermee.
Alvast thanks

fonsdebeer

Geplaatst door fonsdebeer (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

rizzlar (0), 15 jaar geleden

Misschien helpt dit je verder:
http://www.amt.nl/web/show/id=82331/lang...

Bij de nieuwere golf IV wordt volgens AMT-onderhoud de volgorde van de cilinders vanaf het vliegwiel als 4,3,2,1 gezien. (zie bovenstaande link)
Dit in combi met de bobine geeft jou wellicht de goede cilinder volgorde.

Of zoek op google naar het werkplaatshandboek, misschien is deze wel te vinden.

Groet

auto-peter (0) PRO, 15 jaar geleden

1-3-4-2

fonsdebeer (0), 15 jaar geleden

[quote=auto-peter]1-3-4-2[/quote]
Bedankt voor je super snelle reactie, nu nog een misschien wel dom vraagje, maar vanaf welke kan is dat gezien, gezien van de verdeler of de andere kant?

Highway (135) PRO, 15 jaar geleden

Buiten franse auto's is cilinder 1 altijd distr. zijde. De verdeler bij een golf zit volgens mijn boven het vliegwiel aan het eind van de kop? als dat zo is zit die bij cilinder 4.

auto-peter (0) PRO, 15 jaar geleden

Is wel 1.6 motor,met verdeler aan voorkant motor.Delcokap afnemen,op de rand van delco staat een streepje(merkteken)dat de eerste cil.aanduid.Deze kabel natuurlijk op eerste bougie vanaf distributiezijde.Volgende kabel(uurwerkzin) op derde bougie enzoverder.Volgende maal liefst motorcode meegeven aub(in blok geslagen)M vr gr Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.