Volkswagen Tiguan 2008: Kachel is lauw onder het rijden

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: CBA, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Goeiedag,

Wij hebben hier een tiguan met het probleem dat hij wel op bedrijf temperatuur komt en blijft en dat als de auto stationair stilstaat de kachel in de auto wel warme lucht blaast en zodra je gaat rijden dat de auto lauw begint te worden weet iemand wat er aan de hand kan wezen?

Wat is al vervangen:
*Waterpomp
*extra waterpomp
*thermostaat
*kachelkleppen gereset
*storingsvrij

jeroenstoffelsen

Geplaatst door jeroenstoffelsen (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Tiguan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

5 maanden geleden - Heca

Hoi dan kan het zijn dat er lucht in het systeem zit en zonder rijwind wordt het altijd sneller. Kachel vol open en kijken of er luchtbellen in het reservaat komen

5 maanden geleden - Heca

Óf thermostaat blijft tóch hangen evt een tikje erop geven

5 maanden geleden - jeroenstoffelsen

De thermostaat kan je slecht bij en ik vind dat er maar weinig stroming is bij het reservoir terwijl als je een slangetje los trekt van het systeem spuit er goedachtig koelwater uit gister stationair goed warm layen draaien daarna wezen rijden en was de kachel lekker warm nu vanmorgen appt de klant toch weer dat niks geholpen heeft gister beetje vreemd ik zal haar volgende nog eens langs laten rijden word vervolgt

5 maanden geleden - Heca

Daarom denk ik dat de thermostaat blijft hangen of de verkeerde openings temperatuur heeft De ene kan bij 85 en de andere bv pas bij 90 graden

5 maanden geleden - Ehombie

je kunt een openstaande thermostaat evt opheffen door de radiator slang dicht te knijpen...(grote kringloop dicht knijpen)

wat versta jij onder kachelkleppen? luchtverdeel kleppen? of een kachelkraan? ik ben verder niet bekend met dit voetuig qua kachel ontwerp.

5 maanden geleden - Heca

Hij zegt dat de motor temp warm wordt maar kachel niet dus ik denk lucht en de thermostaat?

5 maanden geleden - jeroenstoffelsen

vandaag weer met deze auto bezig geweest en de temperatuurmeter maar eens in de kachel rooster gehangen hieruit blijkt dat als de ingestelde temp op HI staat dat de warmte uit de roosters enkel maar 20- 23 graden word dat lijkt me niet genoeg daarna 1 slang van de kachelradiateur los gehaald en auto laten lopen komt maar een vlutsje koelwater uit stromen hoort dit geen volle straal te wezen?
verder heb ik het idee dat de thermostaat wel los gaat omdat de auto niet warm loopt en de koelvin ook gewoon aanslaat enig idee of de kachel radiateurs wel een dichtslippen?

5 maanden geleden - jeroenstoffelsen

Afgelooen vrijdag kachel radiateur vervangen met succes probleem opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Tiguan of stel zelf een nieuwe vraag.