Volkswagen Golf: kachel radiateur

Bouwjaar: 1988

ik denk dat mijn kachelradiateur lek is omdat er veel vloeistof lekt als ik de kachel aanzet. ook worden de ramen vet en stinkt het. Kan iemand mij vertellen hoe ik hem het snelste kan uitbouwen en vervangen door een andere radiateur. ik heb eigenlijk niet eens een idee waar deze precies zit. dien ik het gehele dashbord te demonteren?

flapdevries

Geplaatst door flapdevries (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Gras (0) PRO, 19 jaar geleden

Dit komt vaker voor bij dit type auto. Er is een modificatie op geweest. Het dashboard hoeft er niet helemaal uit, maar je kunt het beste wel zoveel mogelijk weg halen. In het midden van het dashboard zit een grote zwarte bak voor de kachel, hier zit hij aan de rechterkant ingeschoven. Best een lastige klus, zoveel mogelijk losdraaien, en niet denken van ik trek hem er zo wel even uit, want dan duurt het vaak langer en breekt er vanalles af.

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Volgens mij moet de kachel er compleet uit. Het dashbord niet. De radiateur zit er van de bovenzijde in het huis gemonteerd. Het huis zit met 3 moeren vast onder de motorkap tegen het schutbord.

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

Klopt. Let bij het loshalen goed op de bedieningskabels van de kleppen. Voor het gemak kun je ook de aanjager loshalen. Zit helemaal rechts met een kanaal naar de kachelbak. Met een beetje geluk is het in een ochtendje te doen. Succes! Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.