Volkswagen Golf II: kachel wordt niet warm

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Diesel, Motorcode: 40 kw

hallo beste mensen,

het volgende probleem:

Kachel geeft onvoldoende warme lucht
motor word wel warm,duurt wel even.

Alleen in de auto word het niet warm genoeg,kabels kachelbediening werkt goed,kleppen luchtinlaat openen en sluiten ook goed.

Nou kwam ik het volgende tegen bij de motor dat het expansievat koelvloeistof lekt zou het nu kunnen zijn dat er hierdoor lucht in het systeem komt en dus dat er te weinig warm water naar de kachel gaat ??

Beide kachelslangen die naar het interieur gaan zijn warm al lijkt de rechter iets minder warm.

ben benieuwd of iemand hier een idee op heeft

mvg rob

swoppie

Geplaatst door swoppie (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

erik007 (0), 16 jaar geleden

ik heb eens gehoord dat er een klep zit in die kachels
en dat die wel eens raar gaat doen er schijnt iets los te laten

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Er zit als het goed is een waterkraantje in 1 van de slangen die naar de kachelradiateur gaan,die kan defect zijn.
Zijn verder alle andere slangen wel heet?

tom782 (0), 16 jaar geleden

Spoel anders de kachelrad eens twee kanten op door met lekker warm water (evt. middeltje). Dit wil ook wel eens helpen als er vuil in zit

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=ricky]Er zit als het goed is een waterkraantje in 1 van de slangen die naar de kachelradiateur gaan,die kan defect zijn.
Zijn verder alle andere slangen wel heet?[/quote]
golf 2 heeft vanaf nummer 1 tot en met de allerlaatste nooit een waterkraan gehad. Dat was zijn voorganger....

Voorkomende problemen:

* Kachelradiateur waterzijdig verstopt, slangen er af, tuinslang op aansluiten en doorspoelen eventueel met ammonia als er ooit olie bij het koelwater heeft gezeten. Gaat het niet heb je pech, dasboard er uit slopen en een nieuwe inbouwen. (lang leve de antivries in plaats van koelvloeistof)

* 1988 heeft een modificatiesetje tussen de kachel slangen zitten, met een dun verbindingsslangetje. Dit is een thermostaat dat als doel heeft de te zwakke kachelradiateur te beschermen; is naderhand via terugroepaktie bij de dealers ingebouwd. Dingen gaan allemaal stuk, zijn niet meer nieuw te krijgen, op de sloop wel. Kunt het ook zonder proberen, maar vroeg of laat knalt je kachelradiateur dan uit elkaar. Dan alsnog een nieuwe en die zijn wel goed, en hoef je geen modificatiesetje meer voor te zetten.

* Kachelradiateur luchtzijdig verstopt met de inhoud van een herfstbos. Dasboard demonteren en schoonmaken.

Succes. (dasboard demonteren is bij een golf 2 minder werk dan het lijkt. Goed kijken waar de schroeven zitten en je hebt hem er zo uit. Heb je het nooit gedaan dan moet je er wel een zaterdagochtend de tijd voor nemen. Kachelradiateur zit in het midden boven de tunnel. (recht achter waar de slangen door het schutbord gaan)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.