Volkswagen Polo: keerring schakelstang

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16

Kan de keerring van de schakelstang in de versnellingsbak zo vernieuwd worden of moet de versnellingsbak dan open? oja kan de ontsteking met een stroboscooplamp afgesteld worden? en zoja hoe?

harnak

Geplaatst door harnak (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Waarom wil je de onsteking af stellen? Wat zijn de klachten?

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Die keerring kan zo worden vervangen,alleen de schakelunit verwijderen van schakelstang,laat deze keerring wel vervangen door iemand die weet wat hij doet,de kans op beschadigen is groot.
Ontsteking kan ook worden afgesteld met stroboscoop maar de motor moet wel in de basisstand lopen en dat kan alleen met een testkast,anders stel je hem verkeerd af

Kevermotor (0), 13 jaar geleden

@ ricky,

Je kunt de keerring op de schakelas van de bak vervangen zonder dat de bak er onderuit hoeft en zonder dat de bak open hoeft. Dit moet echter wel met de nodige voorzichtigheid gebeuren zodat je de "zitting" van de uitsparing niet beschadigd, want anders gaat een nieuwe keerring geheid weer lekken. En dan niet langs de schakelas afdichting (zoals nu waarschijnlijk het geval is), maar langs de bakzijde. Nieuwe keerringen zijn bij de VAG-dealer te koop voor een paar euro's.

Demonteer de schakelunit aan de schakelas (borgschroef) en eventueel de achterste baksteun zodat je voldoende werkruimte hebt. Dan de oude keerring voorzichtig met een kleine schroevendraaier of een haakje lostikken en eruit trekken of "hevelen". Let er op dat er versnellingsbakolie vrijkomt. Na demontage de "zitting" van de uitsparing goed controleren en vooral goed schoonmaken. Montage van een nieuwe keering gaat het beste met een lange dop die over de schakelas heen past. Schuif de nieuwe afdichtring voorzichtig over de schakelas, druk de schakelas zo ver mogelijk in de bak, en tik de keerring voorzichtig met de lange dop op zijn plek. Dan alles weer monteren (borgschroef moet met de spitse punt in de uitsparing van de schakelas vallen) en niet vergeten om na afloop de versnellingsbakolie bij te vullen.

Succes er mee !

Groeten, Alfred

Kevermotor (0), 13 jaar geleden

Hierbij nog een foto van de (nieuw gemonteerde) keerring en de schakelstang (DCH bak). Op deze foto was de bak uitgebouwd.

[url=http://img525.imageshack.us/i/dsc09991.j...][img]http://img525.imageshack.us/img525/4190/...[/img][/url]

Groeten, Alfred.

harnak (0), 13 jaar geleden

Okee Jongens bedankt voor de informatie voor de keerring ga er eentje kopen en eens aan de gang komende week.
Oldford de ontsteking is er uitgeweest met het vervangen van de koppakking en het verbruik zou wel wat lager kunnen en mijn gevoel zegt dat hij niet helemaal goed staat ,ik vroeg me dus af of er geen truckje was om dit te doen zonder naar de vw garage te gaan en zonder hem in de basisstand te zetten.

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Universeel met de juiste apparatuur kan het ook.
Of zelf VCDS Lite aanschaffen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.